Ανοίγει νέος κύκλος υπόπτων στην υπόθεση της ηρωίνης


Νέα στοιχεία έχουν προκύψει στη δικαστική έρευνα για την υπόθεση μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης, με το πλοίο «Noor One» από τον Περσικό Κόλπο στoν Πειραιά, που αποκαλύφθηκε πριν από δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες και δικαστικά έγγραφα ο συλληφθείς ινδός πλοίαρχος ανέφερε, πριν από λίγες ώρες, στην απολογία του ότι την εντολή για την φόρτωση της ηρωίνης εν πλω στον Περσικό από μια λάντζα, του την έδωσε μέσω ασυρμάτου ένας 65χρόνος αρχιπλοίαρχος μεγάλης εταιρείας τροφοδοσίας καυσίμων, με έδρα στο Ντουμπάι, που είχε αναλάβει να κατευθύνει το πλοίο στα ελληνικά χωρικά ύδατα. 

Ο πλοίαρχος αυτός δεν είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση και φέρεται να αναφέρεται και από άλλα πρόσωπα ότι σχετίζεται με το ύποπτο δρομολόγιο του «Noor One».

Σύμφωνα με τα ίδια δικαστικά έγγραφα, ο ινδός μηχανικός του πλοίου στην απολογία του ανέφερε ότι η λάντζα που φόρτωσε τα ναρκωτικά ήταν η ίδια με αυτή που λίγες ώρες νωρίτερα είχε πάλι προσεγγίσει το πλοίο για να παραδώσει -σε συνεννόηση πάλι με τον αρχιπλοίαρχο αλλά και τον ναυλωτή του πλοίου- δύο μεγάλα «μπαλόνια» που χρησιμοποιούνται για την πρόσδεση του πλοίου στα λιμάνια προκειμένου να αποφεύγει ζημιές από πλευρικά κτυπήματα.

Οι αναφορές αυτές φαίνεται να σηματοδοτούν μια νέα πορεία στην δικαστική έρευνα και να δημιουργούν έναν νέο κύκλο ύποπτων προσώπων που σχετίζονται με υπευθύνους άλλων ναυτιλιακών υπηρεσιών.


Πηγή: in.gr


Διαβάστε επίσης: