Οριστικό: Εδώ μεταφέρονται τα νέα Δικαστήρια του Πειραιά!


Νέο επιβλητικό Δικαστικό Μέγαρο στον Πειραιά με οριστική και αμετάκλητη απόφαση 

Ένα σημαντικό πρόβλημα που χρόνιζε, αυτό της μεταστέγασης των Δικαστηρίων Πειραιά, φαίνεται ότι μπαίνει στην τελική του ευθεία, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού του ΤΑΧΔΙΚ.

Τα νέα Δικαστήρια Πειραιά, θα στεγαστούν σε ένα επιβλητικό Μέγαρο, στην περιοχή του Παπαστράτου, στην 5η Δημοτική Κοινότητα Πειραιά.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση που έκανε σχετικά ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης:

«Ένα εξαιρετικά θετικό νέο για την πόλη μας.
Τα Δικαστήρια Πειραιά θα μεταστεγαστούν τελικά και οριστικά μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού από το ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. στο κτήμα Δασκαλάκη στην περιοχή Παπαστράτου στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Διονυσίου στην 5η Δημοτική Κοινότητα, η οποία άλλωστε αναπτύσσεται γρήγορα τα τελευταία χρόνια και είναι βέβαιο ότι η προ λίγων μηνών έλευση του μετρό δημιουργεί και περαιτέρω δυναμική.
Μια ακόμα σημαντική εκκρεμότητα δεκαετιών για την πόλη μας δρομολογείται και ο Πειραιάς θα αποκτήσει έως το 2025 ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλές Δικαστικό Μέγαρο εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου μας, κάτι που δεν ήταν καθόλου σίγουρο το 2014 όταν και αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου.
Με την εξέλιξη αυτή, κλείνει οριστικά ένα κεφάλαιο στασιμότητας για το μείζον αυτό θέμα, δικαιώνοντας τη σημερινή Δημοτική Αρχή η οποία μαζί με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά αλλά και τους υπόλοιπους φορείς της πόλης έδωσε «μάχη» επί 8 χρόνια για τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων εντός του Δήμου Πειραιά και δικαιώθηκε.
Μπορεί να μην επιλέχθηκε το κτίριο των παλαιών τελωνείων στην Ακτή Κονδύλη που ήταν η επιθυμία του Συμβουλίου της Πόλης αλλά αυτό νομίζω πλέον έχει δευτερεύουσα σημασία, καθώς το μείζον ήταν η δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου μας, ώστε να μπει τέλος στην 35χρονη προσωρινή στέγαση τους στο ακατάλληλο κτίριο της Σκουζέ και ο κατακερματισμός των δικαστικών υπηρεσιών σε διάφορα κτίρια.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι δώσανε αυτήν την μάχη αλλά και τον Υπουργό Δικαιοσύνης κύριο Τσιάρα, τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη και τον Πρόεδρο του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. κ. Αλεξανδρή.
Ως Δήμαρχος Πειραιά νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος που θα δημιουργηθεί ένα εμβληματικό Δικαστικό Μέγαρο, αντάξιο της ιστορίας και του κύρους του Πειραιά, των Πειραιωτών, του Δικαστικού – Δικηγορικού κόσμου της πόλης και αντάξιο της αναπτυξιακής προόδου του Πειραιά, ο οποίος αλλάζει κάθε μέρα προς το καλύτερο.»