ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων για την ηρωίνη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, τέσσερα μέλη του πληρώματος ,-ο μηχανικός και τρεις ναύτες-, όλοι Ινδοί υπήκοοι, του δεξαμενόπλοιου «Noor 1», που μετέφερε το φορτίο-μαμούθ ηρωίνης στην Ελλάδα.

Οι συλληφθέντες, παρά το γεγονός ότι αρνήθηκαν την ανάμειξή τους στην υπόθεση, δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα.

Δύο από τα έξι μέλη του πληρώματος που οδηγήθηκαν, όπως σας ενημερώσαμε, χθες το πρωί στα δικαστήρια, δεν πρόλαβαν να απολογηθούν και θα οδηγηθούν εκ νέου σήμερα στον τρίτο τακτικό ανακριτή.

Σήμερα, λοιπόν, αναμένεται να απολογηθεί και 47χρονος Ιρανός, που είναι και ο μοναδικός που θέλησε να καταθέσει στην Ασφάλεια του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά, όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση. 

Ο 47χρονος ζήτησε χθες προθεσμία προκειμένου να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο και θα απολογηθεί σήμερα το μεσημέρι.

Φέρεται να έχει δηλώσει ότι το δεξαμενόπλοιο παρέλαβε την ηρωίνη από διεθνή ύδατα μεταξύ του Πακιστάν και του Ομάν από πλοιάριο τροφοδοσίας, από το οποίο επιβιβάστηκε ο ίδιος ως συνοδός φύλακας της ηρωίνης -και για το ρόλο αυτό θα λάμβανε το ποσό των 50.000.000 ιρανικών ριάλ (περίπου 1,4 εκατ. ευρώ).

Σήμερα, επίσης, αναμένεται να απολογηθεί και ένας Έλληνας, 32 ετών, που φέρεται να ασκεί το επάγγελμα του αλουμινοκατασκευαστή και κατηγορείται ότι έχει βοηθήσει στη μεταφορά της ηρωίνης στην έπαυλη στη Φιλοθέη.

Σημειώνεται για την υπόθεση εντοπισμού της δεύτερης ποσότητας ηρωίνης σε αποθήκη στο Κορωπί, συνολικού βάρους 986 κιλών και 600 γραμμαρίων, εμπλέκονται 14 άτομα.

Δέκα μέλη του πληρώματος, ένας Τούρκος υπήκοος με βελγικό διαβατήριο, ο 47χρονος Ιρανός και δύο Έλληνες, ο 32χρονος άνδρας και μια 53χρονη γυναίκα που εμφανίζεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι ο 42χρονος πλοίαρχος του πλοίου, που είναι Ινδός υπήκοος και αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, προσπάθησε στις 22 Ιουνίου να παραλάβει το φορτηγό όχημα με το οποίο είχε γίνει η μεταφορά τη ηρωίνης.

Εναντίον όλων των συλληφθέντων έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης έχει σχηματισθεί ξεχωριστή δικογραφία για λαθρεμπορία καυσίμων για κάποιους από τους συλληφθέντες, καθώς στο πλοίο βρέθηκαν 18 τόνοι καυσίμου χωρίς παραστατικά. Μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο, που έγινε το μεσημέρι, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ντίζελ κίνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντληση των 18 τόνων λαθραίων καυσίμων από το πλοίο θα γίνει αύριο το πρωί, αφού το δεξαμενόπλοιο μετακινηθεί δυτικότερα.

Διαβάστε επίσης: