Στον εισαγγελέα Πειραιά αύριο και μεθαύριο οι συλληφθέντες για την ηρωίνη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στην Εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι 14 συλληφθέντες, που κρατούνται στο Λιμεναρχείο Πειραιά για τη νέα μεγάλη ποσότητα ηρωίνης που βρέθηκε στο Κορωπί.


Όπως αναμενόταν ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν. Επτά από τους συλληφθέντες θα απολογηθούν την Τρίτη και άλλοι επτά την Τετάρτη. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών.

Οι 14 συλληφθέντες είναι τα 11 μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου «Noor 1» με σημαία Τόγκο το οποίο βρίσκεται στη Βλήχα Ελευσίνας και είχε μεταφέρει την ηρωίνη. Επίσης άλλα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, μία γυναίκα και ένας άνδρας.

Η γυναίκα, 53 χρόνων, κάτοικος Αργυρούπολης, φέρεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ ο άνδρας φέρεται να έχει βοηθήσει στη μεταφορά της ηρωίνης στην έπαυλη της Φιλοθέης. Το τρίτο άτομο είναι υπήκοος Ιράν ο οποίος φέρεται ότι είχε αναλάβει τη φύλαξη της ποσότητας ηρωίνης που εντοπίστηκε σε αποθήκες στο Κορωπί.

Ο σχεδόν ένας τόνος ηρωίνης που βρέθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου, εντοπίστηκε μέσα σε εγκαταλελειμμένα κοτέτσια σε αποθήκη στο Κορωπί, που χρησιμοποιούσε παλαιότερα ως ορνιθοτροφεία γνωστή εταιρεία.

Η νέα επιχείρηση έγινε, παρουσία εισαγγελέα, από τα στελέχη της Διοίκησης Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και το γραφείο στην Αθήνα της Αμερικάνικης Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA).

Διαβάστε επίσης:

Κύκλωμα ηρωίνης: Βρέθηκε ακόμη ένας τόνος - Συλλήψεις και κατάσχεση πλοίου από το λιμεναρχείο Πειραιά

Κοκαΐνη από τον Πειραιά στο Αγρίνιο

Συλλήψεις για ναρκωτικά στο λιμάνι του Πειραιά

Η πολυτελής ζωή με τα διαμάντια πίσω από το κύκλωμα ναρκωτικών

Στον εισαγγελέα Πειραιά οι συλληφθέντες για το κύκλωμα ηρωίνης

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: Μπλόκο σ' έναν τόνο ηρωίνη