ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ: Από το μπάχαλο στην απόλυτη τάξη!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα ακόμα μεγάλο θέμα ανοίγει σήμερα η PP! Δεν είναι άλλο από την περιουσία του Δήμου Πειραιά και την τύχη αυτής...

Ο Δήμος Πειραιά είναι ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας και είναι λογικό και η περιουσία που είχε και έχει στην κατοχή του να είναι μεγάλη και σημαντικής αξίας!

Προφανώς όμως δεν είχαν την ίδια άποψη όλες οι δημοτικές αρχές που περάσαν από το τιμόνι του Δήμου Πειραιά!

Και το λέμε αυτό, γιατί όπως θα δείτε και παρακάτω αναλυτικά, ύστερα από πρωτοβουλίες και έντονες προσπάθειες του σημερινού Δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου, ανακαλύφθηκαν οικόπεδα που κανείς δε γνώριζε την ύπαρξή τους, οικόπεδα τα οποία για χρόνια παρέμενα καταπατημένα, οικόπεδα τα οποία ανοικοδομήθηκαν και οικόπεδα τα οποία αγοράστηκαν εκτός Αττικής!

Εξίσου σημαντικό με την καταγραφή της δημοτικής περιουσίας είναι και το γεγονός ότι ο Δήμος Πειραιά διεκδικεί κάθε δημόσια έκταση από το κράτος, που βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου, με αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση της περιουσίας αυτής.

Πιο συγκεκριμένα:


Ο Πύργος και το γιαπί της Ραλλείου (το οποίο οριστικά και αμετάκλητα ανήκει πλέον στο Δήμο Πειραιά) που παρέμεναν για δεκαετίες αναξιοποίητα έχουν ενταχθεί σε διεθνή διαγωνισμό ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη.


100 στρέμματα στο Σχιστό βρέθηκαν καταπατημένα... και πλέον είναι στη διάθεση του Δήμου Πειραιά.


Το στρατόπεδο Παπαδογιωργή (το οποίο σημειωτέον είχε δοθεί στο Δήμο Πειραιά από το σημερινό Δήμαρχο όταν εκείνος ήταν Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας) παρέμενε καταπατημένο... ''Καθαρίστηκε'' και παραδόθηκε στους Καμινιώτες και σε όλους τους Πειραιώτες.


Στους Γαργαλιάνους βρέθηκαν 25 στρέμματα εγκαταλελειμμένα!

Στη Μεταμόρφωση, σε οικόπεδα που δωρήθηκαν από το μεγάλο δωρητή του Πειραιά Κρίτωνα Δηλαβέρη, κατασκευάστηκαν πολυκατοικίες και πάρκα!!!


Στο Κρυονέρι βρέθηκαν εκτάσεις αγορασμένες από το Δήμο Πειραιά!


Αυτά είναι μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, καθώς ο κατάλογος είναι μακρύς!

Εμείς βέβαια δεν είμαστε δικαστές για να δικάσουμε κανέναν. Τις όποιες παραλείψεις ή τις όποιες ατασθαλίες θα τις εντοπίσουν οι ορκωτοί ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι και έχουν ξεκινήσει τον διαχειριστικό έλεγχο, ύστερα από απαίτηση του Βασίλη Μιχαλολιάκου προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό!