Τι κερδίζει ο Πειραιάς από την κατασκευή της νέας μεγάλης κλινικής;


Με μεγάλη πλειοψηφία πέρασε από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά η απόφαση που ουσιαστικά ανάβει και τυπικά το πράσινο φως για την ανοικοδόμηση πρότυπης ιδιωτικής κλινικής στον Πειραιά.

Σε μια συνεδρίαση όπου επικράτησε η ένταση και το πάθος για την υπεράσπιση των θέσεων (και όχι μόνο λέμε εμείς!) των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων (από την 3η Δημοτική Κοινότητα), η τελική ονομαστική ψηφοφορία κατέδειξε την σαφή εντολή της Δημοτικής Αρχής αλλά και τη διάθεση για προσέλκυση και άλλων ιδιωτικών επενδύσεων στον Πειραιά.


Έτσι λοιπόν, κλείνει οριστικά ένας κύκλος εγκρίσεων και γραφειοκρατίας, προκειμένου να ξεκινήσει μια μεγάλη επένδυση ιδιωτικών κεφαλαίων που θα φέρει ανάπτυξη και πολλές νέες θέσεις εργασίας!


Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Πειραιά ήταν απόλυτος, εκφράζοντας το σύνολο των συμβούλων της παράταξής του, υπερασπιζόμενος με σθένος το συμφέρον του Δήμου Πειραιά και των ίδιων των Πειραιωτών.

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος χαρακτήρισε »πολιτική του χθες» τις ξεπερασμένες απόψεις εν έτει 2013 που ακούστηκαν κυρίως από τις παρατάξεις που πρόσκεινται στην αριστερά και απηύθυνε ανοιχτό προσκλητήριο σε όλους τους επενδυτές που επιθυμούν να επενδύσουν στο μεγάλο λιμάνι.

Τι κερδίζει ο Δήμος Πειραιά;


Έτσι, ο Δήμος Πειραιά κερδίζει από την υλοποίηση του έργου, 706 τ.μ. πλήρως ανακαινισμένου διατηρητέου κτίσματος και 450 τ.μ. αύλειου χώρου με παραχώρηση έως το 2099! 


Η περιοχή που βρίσκεται στα σύνορα Νέου Φαλήρου και Καμινίων, από την πλέον υποβαθμισμένη που ήταν, αναβαθμίζεται σημαντικά.


Σημαντικό ποσοστό των εργαζομένων που θα προσληφθούν θα είναι κάτοικοι της 3ης και της 4ης Δημοτικής κοινότητας.
Μιλάμε για ιατρούς, νοσηλευτές και όποιες άλλες ειδικότητες απαιτηθούν σε επιστημονικό και όχι μόνο προσωπικό.


Ο Πειραιάς γίνεται πλέον κέντρο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των  Νοτίων και Δυτικών Προαστίων καθώς αποκτά το πρώτο εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης αλλά και βλαστοκυττάρων, εκτός των άλλων δραστηριοτήτων που θα έχει η κλινική.


Εμείς να ευχηθούμε το έργο να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς καθώς η ανεργία πλήττει σημαντικά τον Πειραιά και ιδίως τις γειτονιές του όπως τα Καμίνια και την Παλιά Κοκκινιά, και ένα τέτοιο έργο θα δώσει ανάσα σε πολλές οικογένειες που αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν και στις βασικές ανάγκες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Νέα μεγάλη ιδιωτική κλινική και πολλές νέες θέσεις εργασίας

ΗΒΗ: Ύποπτη η στάση των Κοινοτικών Συμβούλων Φαλήρου της μειοψηφίας