Παρέμβαση Ρεπούση για το Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων Πειραιά


Με επιστολή της στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, η Βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Ρεπούση, τάσσεται υπέρ της δημιουργίας Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων στον Πειραιά. Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή της κ. Ρεπούση, η οποία συνηγορεί στην πρόταση του Προέδρου του ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίδη,την οποία πρώτος υποστήριξε ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Στο πλαίσιο  της προσπάθειας ενίσχυσης της προβολής των ελληνικών προϊόντων και προώθησης των εμπορικών επιχειρήσεων αγροτικής παραγωγής, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ) έχει από καιρό προτάξει τη δημιουργία Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων. Η ιδέα, που αποτέλεσε πρόταση και πρωτοβουλία του αείμνηστου Προέδρου του ΕΒΕΠ Γιώργου Κασιμάτη, αρχίζει και βρίσκει υποστηρικτές τόσο στον εμπορικό και παραγωγικό κλάδο, όσο και στον πολιτικό, ενώ θετική υπήρξε και η εισήγηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Το παράδειγμα γειτονικών, αλλά και αναπτυγμένων γεωργικά χωρών που διαθέτουν εδώ και πολλά χρόνια ανάλογα Χρηματιστήρια Εμπορευμάτων μπορεί να αποτελέσει σημαντικό οδηγό για την επιλογή του κατάλληλου μοντέλου λειτουργίας για τη χώρα μας. 

Ο Πειραιάς και οι αρμόδιοι φορείς του δηλώνουν έτοιμοι να στηρίξουν τη λειτουργία Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων στο λιμάνι, ενώ το ΕΒΕΠ προτίθεται να φιλοξενήσει την εγκατάσταση του στο ιστορικό Μέγαρο του Επιμελητηρίου.

Με την παρούσα επιθυμώ να εκφράσω την απόλυτη στήριξη μου στην πρωτοβουλία δημιουργίας Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων και θεωρώντας ότι υφίσταται γόνιμη βάση συζήτησης να προτείνω μια συνάντηση εργασίας μαζί σας και με τους αρμόδιους φορείς για τη διερεύνηση μιας τέτοιας προοπτικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος για το Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων στον Πειραιά


Β. Κορκίδης: Χρηματιστηρίο Εμπορευμάτων στον Πειραιά εδώ και τώρα!