Για ποια έργα που αφορούν στον Πειραιά μίλησαν Μιχαλολιάκος-Καλαφάτης;


Ο Δήμαρχος Πειραιά  κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος συναντήθηκε  χθες, Τρίτη 14-5-2013 με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρο Καλαφάτη, στο ΥΠΕΚΑ.

Στην ατζέντα της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός  Γραμματέας του Δήμου Πειραιά  κ. Στέλιος Διαμαντίδης και ο  Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και  Αστικού Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Αλεξιάδης, τέθηκαν μεταξύ άλλων από το Δήμαρχο Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, τρία βασικά ζητήματα:


  • οι προτάσεις που έχει καταθέσει ο Δήμος Πειραιά στο Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α  (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη») και περιλαμβάνει μια σειράέργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και αφορούν «πράσινα δώματα» σε δημόσια κτίρια, βιοκλιματικές αναβαθμίσεις δημόσιων ανοικτών χώρων και τοπρόγραμμα «εξοικονομώ», ύψους συνολικά 4,5 εκατομμυρίων ευρώ,
  • οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα του Πράσινου ταμείου, ύψους 8.829.814 ευρώ και
  • οι προτάσεις για τη χρηματοδότηση και εκπόνηση σχεδίων Ολοκληρωμένης Αστικής παρέμβασης (Σ.Ο.Α.Π) ύψους 450.000 ευρώ που αφορούν:

α. Την  περιοχή  από τον Άγιο Διονύσιο μέχρι το Εκθεσιακό Κέντρο ΟΛΠ.

β. Την  παράκτια ζώνη από την Ακτή Κουμουνδούρου (Μικρολίμανο) και Ακτής Δηλαβέρη.

γ. Την περιοχή  Θηβών-Ρετσίνα-σιδηροδρομικές γραμμές

δ. Την περιοχή  Καραβά-Μανιάτικα-Παναγίας Οδηγήτριας.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είχαμε με τον Υπουργό και το Γραμματέα του μια χρήσιμη συνάντηση που πιστεύω ότι σύντομα πρόκειται να έχει χειροπιαστά αποτελέσματα. Δώσαμε στον κ. Καλαφάτη ολοκληρωμένες προτάσεις που πρέπει να επισπευστούν. Για να νικήσουμε τη γραφειοκρατία που αποτελεί τη μάστιγα της δημόσιας διοίκησης.  Ο Πειραιάς ανεβάζει ταχύτητα και αυτό είναι πλέον σαφές σε όλους. Τα έργα που γίνονται και αυτά που θα ξεκινήσουν σύντομα θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης ώστε να ανταποκρίνεται και στον αναπτυξιακό ρόλο της».