Αδιάβαστος ο Θοδωρής Δρίτσας για τα του ΟΛΠ!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αδιάβαστος πιάστηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, όπως διαπιστώσαμε διαβάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει στην τελευταία παράγραφο, καλεί τη Δημοτική Αρχή να πάρει ξεκάθαρη θέση κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ!

Αποδεικνύοντας βέβαια ότι έχει αρκετό να παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα στο μεγάλο λιμάνι, μιας και όχι μόνο η Δημοτική Αρχή, αλλά σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν ταχθεί κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού.

Και μάλιστα με μπροστάρη τον Δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο, ο οποίος όχι μόνο δεν επιζητά την ιδιωτικοποίηση, αλλά την παραχώρηση του λιμανιού στο Δήμο Πειραιά!


Συγκεκριμένα, ο Θ. Δρίτσας δήλωσε τα εξής:

"Η κυβέρνηση με διαδικασίες – εξπρές, προχωράει στην πώληση του ΟΛΠ, αγνοώντας την ομόθυμη αντίθεση των εργαζόμενων, των Επιμελητηρίων, των επαγγελματιών και των κοινωνικών φορέων του Πειραιά. Το ΤΑΙΠΕΔ μέσα στη νύχτα, δημοσίευσε στην σελίδα του στο διαδίκτυο, την πρόσκληση ενδιαφέροντος. Στη συζήτηση, που έγινε στην Επιτροπή της Βουλής, όπου αγνοήθηκε από την κυβέρνηση επιδεικτικά η κοινή θέση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την πρόκληση φορέων, καταγγείλαμε, τεκμηριωμένα, ότι στην πρόσκληση ενδιαφέροντος υπάρχουν «φωτογραφικές διατάξεις».

Η σπουδή, που επιδεικνύουν κάποιοι για να προχωρήσει το ξεπούλημα, ενισχύει ακόμα περισσότερο την ανησυχία όλων, ότι η διαδικασία είναι σκανδαλώδης, «κομμένη και ραμμένη» για συγκεκριμένα συμφέροντα, ντόπια και ξένα, που θέλουν το πρώτο λιμάνι της χώρας, ως ιδιωτικό μονοπώλιο.

Όμως, η κυβέρνηση θα πρέπει να ξέρει, ότι αυτή η προκλητικά αυταρχική και αδιάλλακτη στάση, απέναντι στην ομόφωνη θέση της πειραϊκής κοινωνίας, δεν θα μείνει χωρίς απάντηση. Η συντονισμένη αντίδραση και αντίσταση θα τους αναγκάσει να ακυρώσουν τα σχέδια ξεπουλήματος του ΟΛΠ.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή του Πειραιά, να πάρει ξεκάθαρη θέση κατά της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού και να πάρει μέρος στους κοινωνικούς αγώνες, για να παραμείνει ο ΟΛΠ στα χέρια του Ελληνικού Δημοσίου. Για να γίνει το λιμάνι, η φυσική συνέχεια της πόλης»".

Μάλλον οι σύμβουλοι του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ( ο οποίος δεν έχει παραιτηθεί ακόμα από Βουλευτής παρά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τη θέση του Δημάρχου Πειραιά) πρέπει να διαβάζουν περισσότερο ώστε να μην τον εκθέτουν σε τόσο σοβαρά ζητήματα!