ΧΡΩΠΕΙ: Σημαντική εξέλιξη – Περνά στην ιδιοκτησία του Δήμου Πειραιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δημήτρης Αράπης: Επιτέλους έγιναν κινήσεις για τα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ

Μετά από χρόνια απραξίας , την τελευταία 4ετία στη Δημοτική Αρχή του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη και επί της Αντιδημαρχίας του Δημήτρη Αράπη, ο οποίος είναι αρμόδιος για τη Διεύθυνση Δόμησης και ΓΣΠ, έγιναν σοβαρές κινήσεις και τέθηκαν τα θεμέλια ώστε τα 2/3 περίπου των πρώην οικοπέδων της ΧΡΩΠΕΙ να περάσουν στην ιδιοκτησία του Δήμου Πειραιά.

Συγκεκριμένα και όπως μας αναφέρει ο Αντιδήμαρχος κ. Αράπης και εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό << Πειραιάς Νικητής>> του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη, υποβλήθηκε φάκελος στο Πράσινο Ταμείο για τη χρηματοδότηση της απαλλοτρίωσης τμήματος των πρώην οικοπέδων της ΧΡΩΠΕΙ στο Νέο Φάληρο.

Ο Δήμος Πειραιά έχει καταστεί προσωρινός δικαιούχος από το πράσινο ταμείο και είναι σε εξέλιξη οι ενέργειες ώστε να καταστεί οριστικός δικαιούχος.

<<Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επί της θητείας μας μπήκαν τα θεμέλια για να προχωρήσει ένα θέμα το οποίο διαιωνιζόταν στο Δήμο μας και αφορούσε τα πρώην οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ στο Νέο Φάληρο. Έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες και η απαλλοτρίωση του χώρου θα γίνει με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου. Συγκεκριμένα ένας χώρος 23 στρεμμάτων θα γίνει χώρος πρασίνου και η εικόνα της περιοχής θα αλλάξει ολοκληρωτικά>>.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο χώρος αυτός σήμερα παραμένει εγκαταλελειμμένος και αποτελεί εστία τόσο μικροβίων όσο παραβατικότητας.

<<Για το συγκεκριμένο οικόπεδο διαχρονικά έχουν γίνει πολλές προσπάθειες από τους κατοίκους του Νέου Φαλήρου ώστε αυτός να γίνει ελεύθερος χώρος πρασίνου για όλους τους πολίτες. Αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη και όταν ολοκληρωθεί δε θα αλλάξει μόνο την εικόνα της περιοχής αλλά όλης της πόλης μας>> καταλήγει ο κ. Αράπης.