Πειραιάς: Μια ισχυρή Πειραιώτισσα της Ναυτιλίας υποψήφια με Γιάννη Μώραλη!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Λέγομαι Αντωνία ( Τάνια ) Σοφικίτου και είμαι γονέας δύο παιδιών. Έχω γεννηθεί στην Αθήνα και έχω μεγαλώσει στον Πειραιά.

Εδώ και 20 χρόνια, παράλληλα με την ανατροφή των παιδιών μου, εργάζομαι στην ναυτιλία.

Η πορεία της Αντωνίας Σοφικίτου στη Ναυτιλία

Είμαι ιδιοκτήτρια της Oceania Yachting και ασχολούμαι με την πρακτόρευση, διαχείριση και ενοικίαση θαλαμηγών αναψυχής όπως επίσης και με τις γενικές επισκευές θαλαμηγών και πλοίων.

Έχω διατελέσει ταμίας στο Σωματείο Ναυτικών Πρακτόρων και κατέχοντας πιστοποίηση Ναυτικού Πράκτορα και Ναυλομεσίτριας δραστηριοποιούμαι ενεργά στα δρώμενα του κλάδου μου.

Προερχόμενη από ναυτική οικογένεια, εργάστηκα στο λιμάνι του Πειραιά αρκετά χρόνια, στο πλαίσιο της εκπροσώπησης Ελλήνων πλοιοκτητών.

Ο πατέρας μου Α ́μηχανικός στα καράβια και κατόπιν επισκευαστής πλοίων της ακτοπλοίας και κρουαζιερόπλοιων, μου έδωσε την επαγγελματική μου κατεύθυνση από πάρα πολύ μικρή ηλικία, Έχοντας με δίπλα του στο μηχανουργείο, στους δεξαμενισμούς των πλοίων και στις επισκευές εν πλω.

Η μητέρα μου από την άλλη μεριά, προερχόμενη από οικογένεια πολιτικών και μουσικών, μου μετέδωσε μεγάλη αγάπη για τις τέχνες καθώς επίσης και ένα υπέρμετρο πάθος για την υπεράσπιση του δικαίου.

Οι σπουδές μου είναι συναφείς, αντικείμενο αυτών τα οικονομικά και τα ναυτιλιακά. Επίσης έχω ασχοληθεί με την διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας.

Στα πλαίσια της ενασχόλησης μου με τον ναυταθλητισμό, είμαι μέλος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, ιδιοκτήτρια του σκάφους ‘ Isabella’, το οποίο έχει κατακτήσει έπαθλα πρώτης θέσης, τρίτης, δεύτερης και δεύτερης το 2017, 2018,2019 και 2021 αντίστοιχα στη Regatta των Σπετσών, όπως επίσης την πρώτη θέση στο Sailing Marathon το 2018.

Έχω την τιμή να συμμετέχω εδώ και τρία χρόνια στην εξαιρετική χορωδία ‘EX PARENTE’ του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, υπό την διεύθυνση του χαρισματικού της Μαέστρου.

Η σχέση της Αντωνίας Σοφικίτου με την παιδεία

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαι σε Σωματεία και Συλλόγους, είμαι Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Πειραιά και της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Στη διάρκεια της θητείας μου, η οποία συνεχίζεται χάρη στην εμπιστοσύνη και στην αγάπη του κόσμου, των γονέων, έχω πρωτοστατήσει και συμμετάσχει ενεργά στους αγώνες για τα δικαιώματα των παιδιών και των εφήβων στα σχολεία μας.

Προβλήματα στην καθημερινή λειτουργική σχολική ζωή των παιδιών και των εφήβων, στην εκπαίδευση, στην επικοινωνία, ανησυχίες και φόβοι, όλα αντιμετωπίζονται με την ίδια βαρύτητα και σοβαρότητα. Σκοπός κάθε φορά να δίνεται μια καθοριστική και άμεση λύση.

Συμμετέχω ενεργά και όλοι μαζί ως ομάδα σε μουσικά δρώμενα, δημιουργούμε εκδηλώσεις, ενισχύοντας έτσι την αυτοπεποίθηση και την εμπιστοσύνη των παιδιών μας. Συμβάλλω στην προσπάθεια εξέλιξης των σχολείων μας ώστε να γίνουν ένας χώρος δημιουργίας, αναγνώρισης και άνθισης για τα παιδιά μας, ακριβώς όπως τους αξίζει!

Γιατί αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά του Δήμου Πειραιά

Η απόφαση μου να ασχοληθώ με τα κοινά στα πλαίσια του Δήμου, ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο πλευρό του κ. Γιάννη Μώραλη, Δημάρχου του Πειραιά, γεννήθηκε από μια ιδέα, την πεποίθηση πως τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο.

Πρόκειται για μια σκέψη, για ένα καλύτερο αύριο, ευνοϊκότερο για όλες και όλους, κυριότερα για τα παιδιά μας, που τόσο αγαπώ και προσπαθώ να στηρίζω όπου κι όπως μπορώ.

Ως ενεργό μέλος Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων εκπροσωπώντας σχολείο του Δήμου μας, στο πλαίσιο της υποστήριξης για καλύτερα σχολεία και συγχρόνως στηρίζοντας την εξέλιξη και τα δικαιώματα των παιδιών μας, είχα την ευχάριστη εμπειρία να γνωρίσω προσωπικά τον κ. Δήμαρχο, ο οποίος μου έκανε εξαιρετική εντύπωση.

Η συνεργασία μας ήταν άριστη, η κατανόηση του κ. Μώραλη στα προβλήματα μας, η όρεξη να δοθούν λύσεις για όλα τα θέματα, το ενδιαφέρον..έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην παραπάνω μου απόφαση.

Μου δημιουργήθηκε μια εικόνα εκτίμησης προς το άτομο του κ. Δημάρχου και παράλληλα μια ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο, τον κόσμο του Πειραιά μας.

Η περίπτωση της δυνατότητας να αγκαλιάσω τα προβλήματα του καθημερινού ανθρώπου της βιοπάλης, να προσπαθήσω να δώσω λύσεις στα φλέγοντα θέματα που απασχολούν, να στηρίξω τα παιδιά που κι εκείνα με τη σειρά τους δίνουν τον δικό του αγώνα με ένα σωρό εμπόδια τις περισσότερες φορές..

Αυτά κι άλλα πολλά.. τούτη η προσφορά, μου δίνει απεριόριστη χαρά και μεγάλη ικανοποίηση κι ελπίζω να καταφέρω ό, τι περισσότερο και καλύτερο μπορώ, από τα πιο μικρά πράγματα έως τα πιο μεγάλα.

Να συμβάλλω, ώστε όλοι μαζί, να καλυτερεύσουμε τις συνθήκες ζωής, σε όλα τα επίπεδα, των πολιτών του Δήμου μας, του Πειραιά μας.