Δήμος Πειραιά: «Έρχονται τα πιο φθηνά Δημοτικά Τέλη στην Ελλάδα»!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Έχει γίνει αθροιστική μείωση 25% τα τελευταία χρόνια

- Μεγάλες εκπτώσεις για ειδικές ομάδες του πληθυσμού και στήριξη των τρίτεκνων και πολυτέκνων οικογενειών 

- Σημαντικό έργο από τον Αντιδήμαρχο Προσόδων Γρηγόρη Καψοκόλη

- Δείτε τι έρχεται τα επόμενα χρόνια 

Με αφορμή το μείζον θέμα που προέκυψε μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του PP, σχετικά με το γεγονός ότι το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα πληρώνουν ακριβότερα Δημοτικά Τέλη από τη Γλυφάδα (!), επικοινωνήσαμε με τον Αντιδήμαρχο Προσόδων Πειραιά κ. Γρηγόρη Καψοκόλη, προκειμένου να έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα για το τι συμβαίνει και στον Πειραιά.

Ο κ. Καψοκόλης ήταν απόλυτα διαφωτιστικός και με συγκεκριμένα στοιχεία αποκάλυψε τις σημαντικές μειώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Πειραιά, προκειμένου να στηριχτούν κυρίως οι μεσαίου και χαμηλότερου εισοδήματος οικογένειες, αλλά και επιχειρήσεις του Πειραιά, πρωτίστως όμως ειδικές ομάδες του πληθυσμού όπως ΑΜΕΑ, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, καθώς και ιστορικοί σύλλογοι της πόλης.

Γρηγόρης Καψοκόλης: «Κάθε χρόνο έχουμε μείωση δημοτικών τελών στον Πειραιά»

«Κάθε χρόνο σημειώθηκε μείωση στα Δημοτικά τέλη και σήμερα έχουμε φτάσει αθροιστικά στο -25%, κάτι που δεν έχει ξανά γίνει απο την Μεταπολίτευση και μετά», αναφέρει στο PP ο κ. Καψοκόλης.

Ενώ συνεχίζει λέγοντας:

«Απελευθερώσαμε τα τ.μ. για απαλλαγή πρώτης κατοικίας για τους ΑΜΕΑ που ίσχυε αυστηρά έως 100 τ.μ.

Αυξήσαμε το οικογενειακό εισόδημα από 20.000 ευρώ σε 30000 ευρώ για απαλλαγή 50 % στα Δημοτικά Τέλη για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Θεσπίσαμε πλήρη απαλλαγή για τους άπορους.

Μειώσαμε τα Δημοτικά Τέλη στους συλλόγους πολιτιστικούς και αθλητικούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα κατά 67%!

Για παράδειγμα ένα κτίριο 700 τ.μ. που περιλάμβανε γραφεία, αίθουσες κτλ πλήρωνε Δημοτικά Τέλη 3.500 ευρώ τον χρόνο. Σήμερα πληρώνει 1.155 ευρώ τον χρόνο!»

Στην ερώτησή μας σχετικά με το τι θα περιμένουν οι Δημότες του Πειραιά την επόμενη 5ετία ο κ. Καψοκόλης ανέφερε:

«Εφόσον είμαστε και πάλι Δημοτική Αρχή δεσμευόμαστε ότι ο Πειραιάς θα έχει από τα πιο φθηνά δημοτικά τέλη στην Ελλάδα, αν όχι τα πιο φθηνά, μέσα στην επόμενη 5ετία!

Χωρίς αυτές οι νέες σημαντικές μειώσεις να επηρεάσουν στο ελάχιστο την πορεία των εσόδων και την ποιότητα των παρεχόμενων ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τους Δημότες

Και μας δίνεται αυτή η δυνατότητα να ελαφρύνουμε περαιτέρω τα «βάρη» των συνδημοτών μας, γιατί έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του Δήμου Πειραιά, μέσω της σημαντικής αύξησης των εσόδων!»

Στόχος μας είναι τα Δημοτικά Τέλη να μειωθούν κατά 10% στην επόμενη 5ετία και άρα αθροιστικά να έχουμε πραγματοποίηση μια συνολική μείωση 35% ως Δημοτική Αρχή.».

Πρόκειται για μια θεαματική μείωση Δημοτικών Τελών που έχει άμεσο αντίκτυπο στην τσέπη των Δημοτών και ιδίως αυτών με χαμηλότερα εισοδήματα, σε μια περίοδο που η ακρίβεια μαστίζει τα νοικοκυριά.

Σημειώνεται ότι ο έμπειρος αυτοδιοικητικός Γρηγόρης Καψοκόλης βρίσκεται στο τιμόνι των Εσόδων του Δήμου Πειραιά την τελευταία 4ετία και κατά κοινή ομολογία, έχει σημειώσει σημαντικό έργο, τηρώντας στο ακέραιο τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Διαβάστε επίσης:

Γρηγόρης Καψοκόλης: «Τα Μανιάτικα δεν ενδείκνυνται για δομή του ΟΚΑΝΑ»