Γρηγόρης Καψοκόλης: «Τα Μανιάτικα δεν ενδείκνυνται για δομή του ΟΚΑΝΑ»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πληθαίνουν οι φωνές που αντιδρούν στη δημιουργία δομής του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα, όπως αποκάλυψε πριν 2 μέρες το Piraeus Press.

Το PP επικοινωνεί με πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Πειραιά, προκειμένου να λάβουν δημόσια θέση για το θέμα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον μανιάτικης καταγωγής Αντιδήμαρχο Προσόδων και Εμπορίου του Δήμου Πειραιά κ. Γρηγόρη Καψοκόλη, μας δήλωσε:

«Αρχικά συμφωνούμε όλοι ότι τέτοιες δομές είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση του φαινομένου που πλήττει και την τοπική μας κοινωνία εδώ και δεκαετίες.

Από την άλλη όμως, κάθε τέτοια παρέμβαση, προϋποθέτει διαβούλευση με τις αρχές και τους φορείς του τόπου, με τους κατοίκους και φυσικά πολύ καλή μελέτη σχετικά με τις προδιαγραφές της επιλεγόμενης τοποθεσίας που θα εγκατασταθεί μια τέτοια δομή.

Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε στην περίπτωση των Μανιάτικων!

Και επειδή στον Πειραιά δεν έχει διαγραφεί από τη μνήμη μας το κακό προηγούμενο με τη λειτουργία της δομής στην Τρούμπα - για την απομάκρυνση της οποίας αγωνίστηκα ως Αντιδήμαρχος - εύλογα υπάρχει μεγάλη ανησυχία σε όλους μας και ιδίως στους κατοίκους και επιχειρηματίες των Μανιάτικων.

Σας δηλώνω ξεκάθαρα, επειδή γνωρίζω πολύ καλά τα δεδομένα της ευρύτερης περιοχής, μιας και ζω τα Μανιάτικα από μικρό παιδί, ότι τα Μανιάτικα δεν ενδείκνυνται για δομή του ΟΚΑΝΑ!

Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, τόσο η καταγωγή μου, όσο η θέση μου ως Αντιδημάρχου Πειραιά, αλλά και το γεγονός ότι ζω και εργάζομαι στο 5ο διαμέρισμα, δεν μου αφήνει κανένα περιθώριο, από το να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε αυτή η δομή να ΜΗ γίνει πραγματικότητα στα Μανιάτικα, δίπλα σε σχολεία, παιδικές χαρές και σπίτια.

Ζητώ από την πολιτεία και τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. Θεοχάρη, από τον οποίο και θα ζητήσω άμεσα συνάντηση, να επανεξεταστεί άμεσα το θέμα και να ανευρεθεί πιο κατάλληλη περιοχή, εκτός οικιστικού ιστού, γιατί στα Μανιάτικα δεν πρόκειται επιτρέψουμε να λειτουργήσει δομή του ΟΚΑΝΑ!»

Διαβάστε επίσης:

ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά: Πού θα ανοίξει; – Γνωστό από το 2017 το θέμα!

Μπουτσικάκης για ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα: «Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξουν ξανά γειτονιές 2 ταχυτήτων στον Πειραιά»

Μώραλης σε Μπουτσικάκη: «Συμφωνείς με την εγκατάσταση του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα!»