Μπουτσικάκης για ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα: «Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξουν ξανά γειτονιές 2 ταχυτήτων στον Πειραιά»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- «Άρχισαν τα όργανα» μετά την αποκάλυψη για δημιουργία νέας δομής του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα του Πειραιά

- Σκληρή απάντηση Μπουτσικάκη στον Μώραλη 

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος και τη δημόσια τοποθέτηση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, τη σκυτάλη πήρε ο Βουλευτής της ΝΔ Α Πειραιά Χριστόφορος Μπουτσικάκης.

Ο κ. Μπουτσικάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Piraeus Press δήλωσε:

«Αν και Κρητικός στην καταγωγή, θα σας απαντήσω λακωνικά, δηλαδή συνοπτικά και απολύτως ξεκάθαρα!

Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξουν ξανά γειτονιές 2 ταχυτήτων στον Πειραιά!

Δεσμεύομαι ότι θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου, έστω και στο παρά πέντε, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια που υπάρχουν, ώστε να μεταφερθεί η δομή του ΟΚΑΝΑ από τα Μανιάτικα, προτού λειτουργήσει το παράρτημα.

Αυτό θα έπρεπε να το είχε πράξει από καιρό η Δημοτική Αρχή του Πειραιά!»

Μάλιστα νωρίτερα σήμερα ο κ. Μπουτσικάκης είχε συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΚΑΝΑ, ενώ εξέδωσε και δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει τα εξής:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΥΡΙΟ ΜΩΡΑΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΟΜΗΣ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Με μεγάλο ενδιαφέρον διάβασα την επιστολή του Δημάρχου Πειραιά κ. Μώραλη προς τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. Θεοχάρη σχετικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας δομής του ΟΚΑΝΑ στην περιοχή της 5ης Κοινότητας του Δήμου Πειραιά συγκεκριμένα Μανιάτικα του Πειραιά και στην οποία ζητάει από τους Βουλευτές να τοποθετηθούμε επί του ζητήματος.

Για να μπορέσω να τοποθετηθώ υπεύθυνα σχετικά στο Δημόσιο Διάλογο ζήτησα άμεσα από τον κ. Θεοχάρη συνάντηση και προς τιμήν του με δέχτηκε στο γραφείο του εντός μίας ώρας.

Μετά τη συνάντησή μου και τη σχετική ενημέρωση θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:

Για τις τυπικές διαδικασίες:

-        Στις 8/8/2017  υπεγράφη η με αριθμό πρωτοκόλλου Α4γ/ΓΠ. 61258 απόφαση του τότε Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού με την οποία αποφασίστηκε η δημιουργία της σχετικής δομής και στην οποία περιγράφεται ο σκοπός της, ο προϋπολογισμός και η πηγή χρηματοδότησης της (ΕΣΠΑ 2014-2020, πρόγραμμα «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και διακρίσεων- διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής»).

-        Στις 25/1/2021 υπεγράφη η με αριθμό πρωτοκόλλου 250 απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη σχετικά με την έγκριση χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου από το πρόγραμμα «Αττική 2014-2020».

Για την ουσία του θέματος:

Το εν λόγω έργο έχει ως μοναδικό σκοπό την παροχή ενημέρωσης, ψυχολογικής υποστήριξης και καθοδήγησης συνανθρώπων της πόλης μας που είναι ευάλωτοι στις ναρκωτικές ουσίες, το αλκοόλ και τον τζόγο. Επίσης θα παρέχει βοήθεια και υποστήριξη στα άτομα αυτά για την επίλυση ή και διεκπεραίωση θεμάτων που αφορούν σε επαφές και συναλλαγές με δημόσιες υπηρεσίας π.χ. έκδοση ταυτότητας ή διαβατηρίου, καταβολής προνοιακών επιδομάτων, τακτοποίηση οφειλών κλπ. Ταυτόχρονα προσφέρει ασφαλή χώρο ξεκούρασης, υπηρεσίες βραχείας φιλοξενίας στα άτομα τα οποία στερούνται πρόσβασης σε κατοικία, που διαβιούν στον δρόμο, ή σε ακατάλληλα καταλύματα χωρίς παροχή ρεύματος, νερού, θέρμανσης κλπ, υπηρεσίες βασικής υγιεινής και σίτισης με στόχο την μείωση της όποιας βλάβης.

Το Κέντρο Ημέρας ΔΕΝ αποτελεί Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης, ΔΕΝ στελεχώνεται από ιατρικό προσωπικό και συνεπώς εντός της δομής ΔΕΝ γίνεται χορήγηση υποκατάστατων.

Θα περίμενε κανείς η Δημοτική Αρχή αντί να επικαλείται φοβικά αντανακλαστικά θυμίζοντας κακές πρακτικές του παρελθόντος να λειτουργεί προνοητικά και να δρα στο χρόνο που παρθηκαν οι αποφασεις δημιουργίας και χρηματοδότησης της συγκεκριμένης δομής. Σίγουρα αν είχε μεριμνήσει και ασχοληθεί εγκαίρως θα είχε βρει το χρόνο, από το 2017 ως σήμερα που το έργο είναι υλοποιημένο, να απευθυνθεί με εναλλακτικές προτάσεις προς τον ΟΚΑΝΑ και το Υπουργείο Υγείας ώστε να βρεθεί το κατάλληλο μέρος, προκειμένου αφ’ ενός να μην επηρεάζεται η κοινωνική ηρεμία στην πόλη αλλά και αφ’ ετέρου να επιτευχθεί ο στόχος του να μην υπάρχει ούτε ένας συμπολίτης μας στους δρόμους, στα πεζοδρόμια, ούτε ένας συμπολίτης μας χωρίς την αναγκαία θαλπωρή, στήριξη και φροντίδα.

Άρα δεν δικαιούται να επικαλείται ο Δήμαρχος άγνοια των γεγονότων αφού όλα είναι αναρτημένα στη «Διαύγεια» ως δημόσια έγγραφα από το 2017 και το 2021 και να ρίχνει αλλού τις ευθύνες, ενώ το έργο έχει υλοποιηθεί και ολοκληρωθεί. Έπρεπε να γίνουν οι κινήσεις στο σωστό χρόνο με το σωστό τρόπο προς όφελος της πόλης και της 5ης Δημοτικής Κοινότητας.

Σκληρό προεκλογικό ροκ στον Πειραιά

Όπως έχει αποκαλύψει εδώ και αρκετό καιρό το PP, ο κ. Μπουτσικάκης θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Το ένα του ΟΚΑΝΑ φαίνεται πως προκαλεί την πρώτη δημόσια πολιτική αντιπαράθεση Μώραλη - Μπουτσικάκη, δίνοντας μια πρόγευση για το τι θα επακολουθήσει τους επόμενους μήνες!

Διαβάστε επίσης:

ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά: Πού θα ανοίξει; – Γνωστό από το 2017 το θέμα!

Γιάννης Μώραλης: «Δε γνώριζα τίποτα για τον ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά»