«Μεταμορφώθηκαν» οι Παιδικές χαρές του Πειραιά: Το πριν και το μετά – Η πρώτη παιδική χαρά ΑΜΕΑ & το νέο πάρκο του ΟΛΠ (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δημήτρης Αράπης: Οι παιδικές χαρές της πόλης έχουν αλλάξει εικόνα

Την τελευταία 4ετία έχει συντελεστεί σημαντικό έργο στις παιδικές χαρές του Πειραιά γεγονός το οποίο διαπιστώνουν καθημερινά οι γονείς και τα παιδιά που τις επισκέπτονται.

Δημήτρης Αράπης, Αντιδήμαρχος Δόμησης Πειραιά

Όπως μας ενημερώνει ο κ. Δημήτρης Αράπης  Αντιδήμαρχος Δόμησης και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη , σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά οι παιδικές χαρές συντηρούνται , επισκευάζονται και πιστοποιούνται έτσι ώστε να παρέχουν ασφάλεια πέρα από τη διασκέδαση.

Ποιες παιδικές χαρές ανακατασκευάστηκαν 

Αναλυτικότερα το προηγούμενο διάστημα έχουν ανακατασκευαστεί πλήρως 8 παιδικές χαρές (Οδός Ιππολύτου,Ρόδον το Αμάραντον ,Πλατεία Κανάρη, Προφήτης Ηλίας , Οδός Κλεμανσώ , Αγίου , Τετρακώμων και Κομοτηνής-Απόλλωνα , Πλατεία Ανδρέα Παπανδρέου (πρώην Λουξ) και έχουν επισκευαστεί άλλες 8 στην Ε Δημοτική Κοινότητα  ( «C -130» «ΒΛΑΧΑΚΟΥ – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ,«ΒΩΚΟΥ», «ΔΗΛΑΒΕΡΗ» «ΕΛΛΗΣ» ,«ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΕΡΜΑ» ,«ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ», «ΣΟΦΗ»)

«Στις παιδικές χαρές αυτές προστέθηκαν νέα παιχνίδια, νέα δάπεδα , νέες περιφράξεις καθώς και παιχνίδια για ΑΜΕΑ κάτι πολύ σημαντικό ώστε να μην υπάρχει κανένας διαχωρισμός μεταξύ των παιδιών» δηλώνει ο κ. Αράπης.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως και στις υπόλοιπες 26 παιδικές χαρές του Δήμου , έχουν τοποθετηθεί νέα δάπεδα καθώς και έχουν επισκευαστεί τα υφιστάμενα παιχνίδια.

Όλες οι παιδικές χαρές του Πειραιά έχουν τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις και λειτουργούν βάσει των προδιαγραφών που έχουν οριστεί.

Ο κ. Αράπης τονίζει: «Ως δημοτική αρχή την τελευταία 4ετία καταβάλλαμε μια πολύ σημαντική προσπάθεια για τις παιδικές χαρές της πόλης μας. Ακόμη πιο σημαντική είναι η προσπάθεια να τις διατηρούμε στην καλή κατάσταση που τις παραδίδουμε. Δυστυχώς παρατηρούνται φαινόμενα βανδαλισμών από παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας γεγονός που οδηγεί στο να επισκευάζονται συχνά τα παιχνίδια και όσο γίνονται αυτές οι εργασίες κάποιες παιδικές χαρές να μένουν κλειστές. Εμείς θέλουμε ανοιχτές παιδικές χαρές και ασφαλείς για τα παιδιά μας».

Έρχονται δυο σημαντικά έργα

Επίσης δύο σημαντικά έργα που δρομολογήθηκαν το προηγούμενο διάστημα είναι η κατασκευή της πρώτης παιδικής χαράς για άτομα με ειδικές ανάγκες στην πλατεία Γεννηματά στα Καμίνια η οποία θα κατασκευαστεί από την περιφέρεια Αττικής όπως επίσης και το πάρκο του ΟΛΠ το οποίο θα περιλαμβάνει μια μεγάλη σε έκταση παιδική χαρά.

«Οι ελεύθεροι χώροι της πόλης μας είναι λίγοι για αυτό καλούμαστε τους ήδη υπάρχοντες να τους διατηρούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Στόχος για την επόμενη θητεία είναι η ανακατασκευή ακόμη περισσότερων παιδικών χαρών καθώς και η εύρεση χώρων για την τοποθέτηση νέων, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα χαμόγελα στα παιδιά του Πειραιά» καταλήγει ο κ. Αράπης.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία Πειραιά: Ξεκινά άμεσα προσεισμικός έλεγχος – Το πριν και το μετά! (φωτο)