Σχολεία Πειραιά: Ξεκινά άμεσα προσεισμικός έλεγχος – Το πριν και το μετά! (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Δείτε πότε ξεκινά και πότε ολοκληρώνεται ο προσεισμικός έλεγχος των σχολικών κτιρίων 

- Δείτε το πριν και το εντυπωσιακό μετά σε σχολεία του Πειραιά μετά τις σχετικές παρεμβάσεις

Ο Αντιδήμαρχος Δόμησης του Δήμου Πειραιά Δημήτρης Αράπης συνεχίζει να συγκεντρώνει θετικά σχόλια για τις παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν και έχουν δρομολογηθεί για τα σχολεία της πόλης.

Από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα έχουν γίνει εργασίες σε πάνω από 20 σχολικά κτίρια του Πειραιά οι οποίες άλλαξαν την εικόνα αυτών.

Τα έργα που έχουν γίνει

Έχουν υλοποιηθεί αντικαταστάσεις αύλειων χώρων, πλήρεις ανακατασκευές χώρων υγιεινής ,αντικατάσταση κουφωμάτων και κιγκλιδωμάτων καθώς και επισκευές και ελαιοχρωματισμοί των όψεων.

Δημήτρης Αράπης - Αντιδήμαρχος Δόμησης

«Τα σχολικά κτίρια της πόλης μας στην πλειοψηφία τους είναι αρκετά παλιά. Οπότε χρέος μας είναι να τα συντηρούμε , να τα επισκευάζουμε και να τα εξωραΐζουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας , ώστε να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό περιβάλλον στα παιδιά του Πειραιά» τόνισε ο κ. Αράπης ο οποίος έχει πραγματοποιήσει αρκετές αυτοψίες με τους υπηρεσιακούς παράγοντες στα κτίρια, προκειμένου να διαπιστώσει και ο ίδιος τις ανάγκες αυτών.

«Οι υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι του Δήμου μας καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες ώστε να είμαστε όσο πιο συνεπείς γίνεται και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τη συνεργασία που έχουμε όλο αυτό το διάστημα» διευκρινίζει επίσης ο Αντιδήμαρχος.

Προσεισμικός έλεγχος στα σχολεία του Πειραιά

Ένα επίσης ακόμη πάγιο αίτημα των Διευθύνσεων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων δρομολογήθηκε από τον κ. Αράπη και αυτό αφορά τον προσεισμικό έλεγχο των σχολικών κτιρίων.

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν στα σχολικά κτίρια της πόλης πρωτοβάθμιοι προσεισμικοί έλεγχοι δομικής και μη δομικής τρωτότητας.

Παρά το γεγονός ότι η κεντρική διοίκηση έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε ελέγχους των σχολικών κτιρίων μέσω συνεργασίας του ΟΑΣΠ και του ΤΕΕ, ο Αντιδήμαρχος σε συνεννόηση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες έκρινε σκόπιμο και ο Δήμος Πειραιά να προχωρήσει στους απαιτούμενους πρωτοβάθμιους ελέγχους.

«Ο πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα και ευελπιστούμε να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα 8 μηνών. Με αυτό τον τρόπο θα καταγραφεί η υφιστάμενη κατάσταση των σχολικών κτιρίων και πιθανές παρεμβάσεις αν απαιτηθούν. Με αυτήν την καταγραφή καθώς και με τον έλεγχο που θα υλοποιηθεί από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας , θα έχουμε μια εικόνα για τα σχολικά κτίρια της πόλης μας βάσει των προδιαγραφών που ορίζονται στη διακήρυξη» δηλώνει ο κ . Αράπης.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το έργο του Αντιδημάρχου Πειραιά Δημήτρη Αράπη και των συνεργατών του, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες έχουν πραγματοποιήσει μετρήσιμο έργο στα σχολικά κτίρια.

Το πριν και το μετά

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Αράπης: Ο Αντιδήμαρχος των έργων υποψήφιος με Γιάννη Μώραλη!