Παλιά Κοκκινιά: Θυμός και οργή για το λουκέτο στα ΕΛΤΑ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Συνεχίζεται η υποβάθμιση της όμορφης γειτονιάς του Πειραιά

- Μετά τις τράπεζες και την «απόβαση» των τσιγγάνων, έκλεισαν και τα ΕΛΤΑ

- 4 υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ έκλεισαν στον Πειραιά

Την έντονη αντίδραση επαγγελματιών, βιοτεχνών και συνταξιούχων στην Παλιά Κοκκινιά, στα Καμίνια, αλλά και στον Ρέντη προκαλεί η απερίσκεπτη απόφαση των ΕΛΤΑ να βάλουν λουκέτο στο ιστορικό Κατάστημα Κοκκινιάς επί της λεωφόρου Θηβών 138 και τη μεταφορά των υπηρεσιών του στην Πέτρου Ράλλη 349!

Καταγγελίες συνταξιούχων 

Υπερήλικες συνταξιούχοι καταγγέλλουν ότι δεν θα μπορούν να κάνουν τις συναλλαγές τους και είναι πλέον πολύ δύσκολο να μετακινηθούν μέχρι το νέο κατάστημα αφού δεν υπάρχει απευθείας συγκοινωνιακή σύνδεση.

«Ήταν το μόνο κατάστημα που δεν είχε κλείσει σε μια γειτονιά που στερείται πλέον τραπεζικών υποκαταστημάτων -αφού έκλεισαν η Εθνική και η Πειραιώς της Παλιάς Κοκκινιάς- εφορίας, αστυνομικού τμήματος, αλλά και των ταμείων του ΟΤΕ στην αρχή της Θηβών», λέει ο 85χρονος Αναστάσιος Κ.

Δυσφορία ελεύθερων επαγγελματιών 

Επαγγελματίες που διατηρούν επιχειρήσεις στην περιοχή, όπως ο 48χρονος Χαρίλαος Λ. διαμαρτύρονται διότι θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη η αποστολή επαγγελματικής αλληλογραφίας αλλά και η έκδοση εργοσήμων για το επιβοηθητικό προσωπικό της εταιρείας του.

«Δεν είναι μόνο η δική μου επιχείρηση που πλήττεται από το λουκέτο στα ΕΛΤΑ της Κοκκινιάς, είναι και οι βιοτεχνίες που λειτουργούν στην κάτω πλευρά της Θηβών», επισημαίνει στο Piraeus Press.

Ο 55χρονος δικηγόρος Λεωνίδας Μπ. δεν κρύβει τον εκνευρισμό του και κατηγορεί τους καρεκλοκένταυρους που δεν σκέφτηκαν ότι αυτό το ταχυδρομείο εξυπηρετούσε και βασικούς φορείς της διοίκησης όπως το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής & Ασύλου, την Πολεοδομία του Δήμου Πειραιά, την ΟΣΥ Α.Ε., τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες του ΟΣΕ και της HellenicTrain, αλλά και το ΙΚΑ Παλιάς Κοκκινιάς.

«Θέτουμε τις δημοτικές και τις τοπικές αρχές προ των ευθυνών τους και στο τέλος θα ξεσηκωθούμε. Έχουμε υπομείνει πολλές «προμελετημένες» αποφάσεις που υποβαθμίζουν την περιοχή μας αλλά αυτό που συμβαίνει με τα ΕΛΤΑ ή με την παράνομη συγκέντρωση νομάδων ρομά που συμπεριφέρονται απειλητικά και παραβατικά θα έχει συνέπειες είτε με λαϊκές αντιδράσεις, είτε με εκπλήξεις στις κάλπες. Κάποιοι μάλλον δεν ερμήνευσαν καλά τα μηνύματα και τα προμηνύματα που αποκάλυψαν οι κάλπες στα σχολεία μας», εξηγεί.

Έκκληση προς τον Υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και τις τοπικές αρχές

Οι πολίτες της Παλιάς Κοκκινιάς κάνουν έκκληση προς την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών που είναι αρμόδιο για τη λειτουργία των ταχυδρομείων.

Καλούν ειδικά τον υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος έχει επιδείξει ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία, να εξετάσει το αίτημα για την επαναλειτουργία του ταχυδρομικού καταστήματος και να δώσει τις απαιτούμενες εντολές στους υφυπουργούς του και στα ΕΛΤΑ.

Ενώ ζητούν την άμεση παρέμβαση και των τοπικών αρχών και φορέων της πόλης, προκειμένου να μπει φρένο στην περαιτέρω υποβάθμιση της Παλιάς Κοκκινιάς.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι αντιδράσεις αναμένεται να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν.

Διαβάστε επίσης:

Κλείνουν 4 ΕΛΤΑ στον Πειραιά!

ΟΚΑΝΑ Μανιάτικα: Έντονη ανησυχία από τοξικομανείς στα σκαλιά κατοικιών (φωτο)