ΟΚΑΝΑ Μανιάτικα: Έντονη ανησυχία από τοξικομανείς στα σκαλιά κατοικιών (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μετά το ξεσήκωμα των κατοίκων στα Μανιάτικα του Πειραιά, αλλά και την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη ο οποίος ζήτησε την άμεση παύση λειτουργίας της νέας δομής του ΟΚΑΝΑ στην 5η Δημοτική Κοινότητα, οι εικόνες που καταφθάνουν στο PP, υποδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος που έχει προκληθεί.

Πρόκειται για μια γειτονιά με πολλές κατοικίες, κοντά σε σχολείο, ενώ σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους, η ζωή τους έχει αλλάξει εντελώς από τη μέρα που ξεκίνησε η λειτουργία της δομής του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα.

Υπενθυμίζεται ότι το Piraeus Press είχε φέρει το θέμα στη δημοσιότητα πριν 6 μήνες περίπου και έκτοτε μεσολάβησαν πολλά, μέχρι τη σημερινή σύσσωμη απαίτηση κατοίκων, δημοτικής αρχής και φορέων της πόλης, που ζητούν το άμεσο κλείσιμο της δομής.

Η εικόνα που εξασφάλισε το PP με έναν τοξικομανή να κάθεται στα σκαλιά σπιτιού, σε ημικωματώδη κατάσταση, φούντωσε ξανά τις αντιδράσεις των κατοίκων και ιδίως των γονέων μικρών παιδιών.

Η εικόνα ενός συνανθρώπους μας που προφανώς χρήζει άμεσης βοήθειας, αλλά παράλληλα προκαλεί τα αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας, λόγω της εμφανούς εξάρτησής του από ναρκωτικές ουσίες, αποδεικνύει ότι τελικά η νέα δομή του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα δε θα είναι και τόσο «αθώα» όσο επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Μονόδρομος φαίνεται να είναι η μεταφορά της δομής από τα Μανιάτικα και μάλιστα… «χθες», προτού υπάρξει εύλογη κοινωνική έκρηξη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ