Στάθης Ευσταθόπουλος: Πειραιώτης ο νέος Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων & Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Αθηνών!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μία και μοναδική υποψηφιότητα , αυτή του καθηγητή Γεράσιμου Σιάσου, κατατέθηκε  για τη θέση του Πρύτανη του ΕΚΠΑ, κατόπιν συναίνεσης των εσωτερικών μελών Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος (σ.σ. η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληξε σήμερα).

Υπενθυμίζεται ότι πρακτικό της συνεδρίασης των 6 εκλεγμένων εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΚΠΑ, αναφέρει σχετικά:

"Κατόπιν συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων και με γνώμονα τη διασφάλιση της σύμπνοιας για την επόμενη ημέρα στο Πανεπιστήμιο, τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου ομόφωνα συμφώνησαν να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του κ. Γεράσιμου Σιάσου για τη θέση του Πρύτανη". 

Ο Γεράσιμος Σιάσος μαζί με το Προτεινόμενο Σχέδιο Ανάπτυξης του ΕΚΠΑ σε Τοπικό, Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές Επίπεδο, ανακοίνωσε και τους προτεινόμενους Αντιπρυτάνεις, μετά  από την  ομόφωνη συναίνεση όλων εσωτερικών μελών του Συμβουλίου.

Ειδικότερα ο κ. Σιάσος προτείνει ως Αντιπρυτάνεις τους εξής καθηγητές, με τις αντίστοιχες αρμοδιότητες:

  • Ευστάθιο Ευσταθόπουλο Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας
  • Χρήστο Καραγιάννη Έρευνας, Καινοτομίας και Δια Βίου Μάθησης
  • Σοφία Παπαϊωάννου Ακαδημαϊκών, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας
  • Αριστείδη  Σάμιτα Οικονομικών και Ανάπτυξης

Ο Πειραιώτης Καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Στάθης Ευσταθόπουλος ένας από τους τέσσερεις νέους Αντιπρυτάνεις

Ακόμα μια σημαντική διάκριση για τον Πειραιά, αυτή τη φορά σε ακαδημαϊκό επίπεδο, καθώς ο διακεκριμένος Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά Στάθης Ευσταθόπουλος, από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη αναλαμβάνει χρέη Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας στο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του το Piraeus Press, ο νέος Αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Στάθης Ευσταθόπουλος ανέφερε:

«Λίγα λόγια και πολλή δουλειά. Έχουμε να κάνουμε πολλά. Πρωτίστως για τη νέα μας γενιά και με στόχο ένα δημόσιο, καλύτερο, ανταγωνιστικότερο, αποδοτικότερο, πιο ανοιχτό και διασυνδεδεμένο με την αγορά εργασίας, αλλά και με ίσες ευκαιρίες προς όλους Πανεπιστήμιο. 

Έχουμε τη γνώση, έχουμε τη θέληση, έχουμε το σχέδιο και πιστεύω ότι θα πετύχουμε να πάμε το ιστορικότερο Πανεπιστήμιο της χώρας μας πολλά βήματα μπροστά».

Συνοπτικό βιογραφικό του Καθηγητή Στάθη Ευσταθόπουλου