Ο Πειραιάς τιμά με μεγαλοπρέπεια τους Αγίους Αναργύρους σε Κοκκινιά, Καλλίπολη, Δραπετσώνα και Τζάνειο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Αναργύρων, πανηγυρίζουν αύριο Σάββατο  (01/07) οι φερώνυμοι  Ιεροί Ναοί  της Μητροπολιτικής περιφέρειας Πειραιώς που βρίσκονται  στην περιοχή Καραβά Παλιάς Κοκκινιάς, στο Τζάνειο Νοσοκομείο και στην Καλλίπολη.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Καραβά, σήμερα Παρασκευή (30/06)  στις 19:30 θα ψαλεί  Μέγας πανηγυρικός εσπερινός . Στις 21:30  θα ψαλεί η Παράκληση και  θα ακολουθήσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας.

Αύριο Σάββατο (01/07), ανήμερα της εορτής, το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Στις  19:00  θα τελεσθεί ο μεθέορτος εσπερινός. Κατά τις ιερές Ακολουθίες θα τεθούν σε προσκύνηση λείψανα των Αγίων Αναργύρων.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Καλλιπόλεως σήμερα Παρασκευή (30/06) στις 19:00 θα ψαλεί ο πανηγυρικός  εσπερινός χοροστατούντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας.

Αύριο Σάββατο (01/07)  το πρωί,  θα τελεσθεί  πανηγυρική Θεία Λειτουργία.  Στις  18:30  θα τελεσθούν ο μεθέορτος  εσπερινός και η Παράκληση.  Θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό λείψανο των Αγίων.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στο Τζάνειο Νοσοκομείο σήμερα Παρασκευή (30/6) στις 19:00 θα ψαλεί πανηγυρικός  εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.

Αύριο Σάββατο (01/07) το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία, στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και στις 12:00 θα τελεσθεί το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου. Στις 18:00  θα ψαλεί η Παράκληση των Αγίων Αναργύρων. Θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό λείψανο των Αγίων.

Στο πανηγυρίζων Παρεκκλήσιο Αγίων Αναργύρων του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου Δραπετσώνας σήμερα Παρασκευή (30/06) στις 20:00 θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία. Αύριο Σάββατο (01/07) το πρωί τελεστεί Θεία Λειτουργία και στις 18:00 θα ψαλούν ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση των Αγίων.