Η ΚΟ.Δ.Ε.Π. για τη Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Καθιερώθηκε το 2018 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών

Η 24η Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί ως η Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης, με σκοπό την ανάδειξη της συμβολής της εκπαίδευσης στην ειρήνη και την ανάπτυξη.

Ο ετήσιος εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εκπαίδευση, μας υπενθυμίζει ότι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας πρέπει να είναι η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης.

Για αυτό και θα πρέπει όλες οι συναρμόδιες κρατικές αρχές με την καθοριστική συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης, να διασφαλίζουν τα απαραίτητα μέσα και να χαράζουν την κατάλληλη μακροπρόθεσμη στρατηγική προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, στα πλαίσια του σημαντικού κοινωνικού αποτυπώματος που αφήνει το έργο της στην τοπική κοινωνία, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της εκπαίδευσης των παιδιών ωφελούμενων οικογενειών.

Για αυτό και με εντολή του Προέδρου της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννη Βοϊδονικόλα, από αναλήψεως των καθηκόντων του, η διαρκής αναβάθμιση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου - που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά - αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Επιστέγασμα αυτών των προσπαθειών και ιδανικός τρόπος για να τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης, είναι η κατ’ έτος  εισαγωγή των μαθητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της ΚΟ.Δ.Ε.Π. σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε ποσοστό που ξεπερνά κατά πολύ το 90%!