Ο Σεραφείμ απαντά στις κακοήθειες για το Γηροκομείο Πειραιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ανακοίνωση – απάντηση σε «κακόβουλα», όπως χαρακτηρίζει,δημοσιεύματα έδωσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ για το Γηροκομείο. 

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

«Μία φοβερή παθογένεια της εποχής μας είναι να συμπλέκεται η εμπάθεια και η κακότητα με το θράσος της άγνοιας, η ανευθυνότητα με την έπαρση και την προκατάληψη. Όλα αυτά χαρακτηρίζουν όλους όσους έσπευσαν με περισσό θράσος να ψέξουν την απόφαση του Δ.Σ. του Γηροκομείου Πειραιώς να απαγορεύσει τόσο στους φιλοξενουμένους σε αυτό, όσο και στους εργαζομένους κατά το ωράριο εργασίας τους την χρήση καπνικών προϊόντων (κάπνισμα) και την χρήση οιασδήποτε εστίας φωτιάς (αναπτήρες – σπίρτα).

Το Γηροκομείο Πειραιώς είναι Ν.Π.Ι.Δ., ένα πρότυπο κοινωνικό ίδρυμα με ιστορία 125 χρόνων, καταξιωμένο στην πόλη του Πειραιώς, που συνδιοικείται από τον εκάστοτε Μητροπολίτη Πειραιώς και τον Δήμο Πειραιώς και προσφέρει χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση ένα εξαίρετο κοινωνικό έργο. Η Γεν. Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής με την υπ’ αριθμ. 3349/1-3-2016 έκθεσή της, αναφέρει ως παρατηρήσεις – συμπεράσματα τα ακόλουθα : “ Το «Γηροκομείο Πειραιώς» αποτελεί μια Μονάδα που λειτουργεί άψογα, με οργάνωση και υπευθυνότητα παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες και ευχάριστη διαμονή στους ηλικιωμένους. Μιλήσαμε με τους περιθαλπόμενους, οι οποίοι εξέφρασαν θετικά σχόλια για τη διαμονή τους εκεί. Οι χώροι είναι καθαροί και περιποιημένοι, η διατροφή είναι προσεγμένη ενώ παράλληλα τα πιστοποιητικά υγείας των εργαζομένων είναι σε ισχύ». Το Γηροκομείο έχει λάβει συνεχή βραβεία για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών του και ελέγχεται από την Διεύθυνση Εθνικών Κληροδοτημάτων της Περιφέρειας Αττικής και έχει πλήρη ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.

Κάθε χρόνο γίνεται εκπαίδευση από το Πυροσβεστικό Σώμα, των υπαλλήλων του Ιδρύματος, για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς και έχουν τοποθετηθεί υπερσύγχρονα συστήματα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης. Η εντολή όμως του Διοικητού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιώς είναι – κατόπιν ενός λυπηρού συμβάντος πού αντιμετωπίστηκε άμεσα – να μην υφίσταται η παραμικρή εστία χρήσεως πυρός εντός του χώρου του Ιδρύματος, διότι αφ’ ενός μεν η πρόληψη είναι καλυτέρα της αντιμετωπίσεως, ενός τόσο σοβαρού προβλήματος και αφ’ ετέρου στο Ίδρυμα φιλοξενούνται 200 περιθαλπόμενοι Γέροντες εκ των οποίων οι 80 κατάκοιτοι και επομένως σε περίπτωση πυρκαγιάς είναι ευνόητες οι συνέπειες. Επομένως εφαρμόζοντας την εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Δ.Σ. έλαβε την απόφαση να μην επιτρέπει πλέον σε κανένα περιθαλπόμενο, το κάπνισμα και τη χρήση εστίας φωτιάς και το ίδιο διά τους εργαζομένους κατά την διάρκεια της εργασίας των, όχι για να τηρήσει «αυστηρά» τον ισχύοντα αντικαπνιστικό Νόμο, αλλά για να μην υφίσταται η παραμικρή υπόνοια κινδύνου για τους φιλοξενουμένους 200 Γέροντες, επειδή δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να επιτηρεί επί 24ώρου βάσεως τους φιλοξενουμένους παρ’ ότι έχει δομή διοικήσεως και φροντίδας υψηλής ποιότητος με 65 εργαζόμενους. Το Δ.Σ. του Ιδρύματος που αφιλοκερδώς προσφέρει την διακονία του αγωνιζόμενο στην εποχή της κρίσεως, να αντιμετωπίσει χωρίς καμία βοήθεια ούτε από το Κράτος, ούτε από το Δήμο Πειραιώς, ο οποίος παρ’ ότι συνδιοικεί το Ίδρυμα, έχει να καταβάλει τις υποχρεώσεις του από το έτος 1955, αναμένει ευγενείς κρίσεις για το έργο του και όχι ύβρεις και συκοφαντίας. Τελικά βέβαια το Δ.Σ. έχει την ηθική και ποινική ευθύνη των διακοσίων φιλοξενουμένων και όχι κάθε ανεύθυνος επικριτής. Δυστυχώς όμως η κακεντρέχεια και η εμπάθεια πρυτανεύουν στην εποχή μας.».