ΝΕΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: Δείτε ποιος θα χρηματοδοτήσει το έργο!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται επισήμως η απόφαση για μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων Πειραιά στο γιαπί της Ραλλείου, παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων... Και μάλιστα με συγκεκριμένη πηγή χρηματοδότησης!

 

Μετά τη συνάντηςη του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Κων/νο Κοσμάτο, τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γιώργο Σταματογιάννη και με εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου, όπου  συζητήθηκε η χρηματοδότηση για τη δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά στο κτίριο της πρώην Ραλλείου Σχολής, ο κ. Μώραλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Η οριστικοποίηση της μετεγκατάστασης του νέου Δικαστικού Μεγάρου στο κτίριο της πρώην Ραλλείου Σχολής, δικαίωσε τους κόπους και τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής. 

Πριν ακόμη αναλάβουμε καθήκοντα τον Σεπτέμβριο του 2014, είχαμε προχωρήσει σε συντονισμένες ενέργειες, προκειμένου ο Πειραιάς να αποκτήσει ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλές Δικαστικό Μέγαρο.

Η μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων Πειραιά στο κτίριο της πρώην Ραλλείου Σχολής, αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα των αιρετών, του Δικηγορικού κόσμου της πόλης, όλων των συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά και φυσικά της Δημοτικής Αρχής. 

Ενωμένοι όλοι οι φορείς της πόλης, καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για τη  δημιουργία ενός Δικαστικού Μεγάρου, αντάξιο της ιστορίας και των κατοίκων του Πειραιά. Ως επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του έργου από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων. 

Θεωρώ ότι το νέο Δικαστικό Μέγαρο, σε συνδυασμό με τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου και παράλληλα με την ολοκλήρωση των έργων του Μετρό και του Τραμ, θα αλλάξουν προς το καλύτερο το κέντρο της πόλης και θα δώσουν  προοπτική ανάπτυξης στον Πειραιά,   επ΄ ωφελεία των δημοτών και των επαγγελματιών της πόλης μας.

Νιώθω χαρούμενος και υπερήφανος που καταφέραμε να δώσουμε λύση σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που ταλαιπωρούσε την πόλη τα τελευταία τριάντα χρόνια». 

Τώρα απομένει να δούμε πότε θα περάσουμε από τις αποφάσεις στα έργα, γιατί ως γνωστόν οι "χρόνοι" λειτουργίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δε συμβαδίζουν με τους πραγματικούς χρόνους της αγοράς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Τα Δικαστήρια Πειραιά μεταφέρονται δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο!