ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΛΑΣ: Ερώτηση για τη μεταφορά των Δικαστηρίων Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Τα Δικαστήρια Πειραιά και πάλι στο προσκήνιο μετά την επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή από τον Γιάννη Μελά

- Γιατί καθυστερεί η μεταστέγαση;

Για το χρόνιο πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζει η πόλη του Πειραιά, σε σχέση με τη στέγαση των δικαστηρίων Πειραιά, κατέθεσε σχετική ερώτηση προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης ο βουλευτής της ΝΔ Α' Πειραιά και Νήσων Γιάννης Μελάς.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Μελάς, αναφέρεται στην ερώτηση του στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτίριο όπου στεγάζονται σήμερα τα δικαστήρια του Πειραιά, στην οδό Σκουζέ. Μάλιστα, επισημαίνει πως το συγκεκριμένο κτίριο, δεν είναι λειτουργικό τόσο για τους πολίτες του Πειραιά όσο και για το νομικό κόσμο, για την τέλεση των δικών καθώς και για την διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.

Συμπληρώνει μάλιστα, πως αν και το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, έχει λάβει απόφαση για την δωρεάν παραχώρηση του κτιρίου της πρώην "Ραλλείου" σχολής,  για 49 χρόνια στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, για την κατασκευή ενός σύγχρονου Δικαστικού Μεγάρου, η ολοκλήρωση της μεταστέγασης δεν έχει ολοκληρωθεί,

Ο Γιάννης Μελάς, ζητά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, να ενημερωθεί για τους λόγους καθυστέρησης της μεταστέγασης των δικαστηρίων, αλλά και για το κόστος με το οποίο επιβαρύνεται το Δημόσιο σήμερα, για τη στέγαση των δικαστηρίων.

Τέλος, ρωτά τον Υπουργό Δικαιοσύνης, αν θα συνεχιστεί ο σχεδιασμός για τη μεταστέγαση των δικαστηρίων στο κτίριο της πρώην "Ραλλείου" σχολής, ή αν εξετάζεται η μεταστέγαση των δικαστηρίων σε άλλο κτίριο εντός του Πειραιά.