Εορτασμός του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου στον Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013, εορτάστηκε στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά η μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, από τον Υδραίικο Σύνδεσμο Πειραιώς.

Με λαμπρότητα και κατάνυξη όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος πλήθος κόσμου έφτασε στον Ιερό Ναό για να τιμήσει τον Άγιο έχοντας σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό.


Ανάμεσα τους βρέθηκαν οι Βουλευτές της Α΄ Πειραιά και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος και Παναγιώτης Μελάς, ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ, Χρήστος Πάλλης, ο Δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο Δήμαρχος Ύδρας, Άγγελος Κοτρώνης, ο τ. Δήμαρχος Ύδρας, Κώστας Αναστόπουλος, ο Ναύαρχος Λ.Σ.΄Αγγελος Τούντας, ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας, Γιώργος Κουκουδάκης, η Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ύδρας Στυλιανού και Μαρίας Βέτιμη, Τάνια Βέτιμη, η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου, ο Πρόεδρος του ΥΝΟ Θεόδωρος Μουστακαρίας, ο Πρόεδρος του ΕΔΜΝ Λευτέρης Κεχαγιόγλου, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Συλλόγου Ύδρας Δημήτρης Παύλου και πολλοί άλλοι.


Αφού τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Ποιμενάρχη κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ και τη συμμετοχή του Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Βάρκα ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Κωνσταντίνου στις παρακείμενες οδούς του Ναού με τη συνοδεία της μπάντας του Δήμου Πειραιά.


Με το πέρας της λιτάνευσης δόθηκε δεξίωση στη μεγάλη αίθουσα του ΟΛΠ από τον Υδραίικο Σύνδεσμο. Η Πρόεδρος του Συνδέσμου, κα Άννα Βάρκα-Μαυροειδάκου αφού καλωσόρισε το πολυπληθές κοινό, απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Σπήλιο Χαραμή, Γεν. Διευθυντή του Ομίλου Αντέννα, ο οποίος ευχαρίστησε με τη σειρά του την Πρόεδρο και μίλησε από καρδιάς για τον πατέρα του, τον εκλιπών Ακαδημαϊκό Οφθαλμίατρο και Πανεπιστημιακό , Ιωάννη Χαραμή.