Αυτά είναι τα πρώτα σημεία που θα αποκτήσουν δωρεάν wi-fi στον Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μπορεί η δήλωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά πριν λίγες μέρες, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιάννη Πρετεντέρη, περί ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο (free wi-fi) πανελλαδικώς να έκανε αίσθηση, στο Δήμο Πειραιά όμως οι βάσεις έχουν μπει εδώ και 3 χρόνια!

Στη μακέτα που εξασφάλισε η Piraeus Press, διαφαίνονται τα πρώτα σημεία στα οποία ο Δήμος Πειραιά θα παρέχει ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο!

Η προσπάθεια ξεκίνησε στον πρώτο χρόνο παρουσίας της Δημοτικής Αρχής Μιχαλολιάκου, τότε που ακόμα η πρόσβαση στο διαδίκτυο δεν αποτελούσε βασική προτεραιότητα.

Τότε ήταν που ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος όριζε Αντιδημαρχία Νέων Τεχνολογιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, διαβλέποντας ουσιαστικά την ανάγκη που θα προέκυπτε τα επόμενα χρόνια.

Με αντιδημάρχους προερχόμενους από τη νέα γενιά Δημοτικών Συμβούλων, αρχικά τον Σαράντο Ευσταθόπουλο (για ένα χρόνο) και κατόπιν τον Γιάννη Μελά, ο οποίος παραμένει ακόμα και σήμερα στην αντίστοιχη θέση.


Η σχετική μακέτα σχεδιάστηκε το 2011 και η υλοποίησή της ξεκίνησε σταδιακά 1,5 χρόνο αργότερα, με την καθυστέρηση να οφείλεται κυρίως σε τεχνικούς και μετέπειτα σε γραφειοκρατικούς λόγους.


Πρώτος στόχος είναι να καλυφθούν τα πρώτα 20 σημεία (που καλύπτουν κεντρικές περιοχές σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Πειραιά) και ακολούθως να μελετηθεί και να υλοποιηθεί η επέκταση του δικτύου σε κάθε γωνιά του Πειραιά.

Σε ότι αφορά την πολιτική οπτική του θέματος, ο Αντώνης Σαμαράς έρχεται να δικαιώσει τον Δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο, για την επιλογή που έκανε πριν 3 χρόνια, επενδύοντας από τότε στις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο... παρά τις φωνασκίες των επικριτών του!


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 20 ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ FREE WI-FI ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


Σαράντος Ευσταθόπουλος

Γιάννης Μελάς