Δεν πέρασε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αρνητική καταγράφηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής η ψήφος της πλειοψηφίας των Ελλήνων Βουλευτών στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Αξιωματική Αντιπολίτευση κατά της Κυβέρνησης.

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η Κυβέρνηση Σαμαρά κατά την διαδικασία συζήτησης και ψηφοφορίας επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε εναντίον της Κυβέρνησης το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στον απόηχο της αστυνομικής επέμβασης στην ΕΡΤ.

Η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία των Βουλευτών, συγκεντρώνοντας 153 αρνητικές ψήφους.

Α. Σαμαράς: Δε θα σας κάνω τη χάρη. Εκλογές το 2016!

Δημόσια τηλεόραση υπάρχει και θα επιστρέψει στο Ραδιομέγαρο τόνισε από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του πριν την ψηφοφορία.

Ο  πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του είπε ότι έχει χάσει την αίσθηση του μέτρου και της σοβαρότητας και φωνάζει τον κόσμο να έρχεται στα πεζοδρόμια για να εκφοβίσει το κοινοβούλιο.

Ο κύριος Σαμαράς είπε ακόμα: «Πήγατε να μας ρίξετε και  τώρα μας ζητάτε να παραιτηθούμε» ενώ  του καταλόγισε ότι παίζει θέατρο και ότι δεν πιστεύει στην πρόταση μομφής η οποία δεν είναι ούτε μισή σελίδα. 

«Σας τέλειωσε η πολιτκή και η επανάσταση και κάνατε την πρόταση εκ του ασφαλούς γιατί ξέρατε ότι δεν θα περάσει.»

Ο Αντώνης Σαμαράς συνέχισε την οξύτατη επίθεση του στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δεν συμβιβάζεται η έξοδος από το μνημόνιο με την παραμονή στο ευρώ ενώ τόνισε ότι «Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κρυφτεί, αλλά οι παλιές συνήθειες δεν τον αφήνουν».

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας ότι η Ελλάδα θα έχει βγει από το Μνημόνιο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει να τσακώνεται για την διαπραγμάτευση ενώ είπε ότι «Είμασταν αντίθετοι στο Μνημόνιο αλλά ψηφίσαμε ότι ήταν σωστό, όπως οι περικοπές σπατάλης.»

Οδηγούμε τη χώρα σε ανάκαμψη, δήλωσε ο πρωθυπουργός και εσείς, είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θέλετε να ακυρώσετε αυτή την πορεία.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης "ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει σύγχυση. Κάποτε πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας" και πρόσθεσε "Ακούστε το, θα σας κάνει καλό, το λέει και ο Σαίξπηρ. Από το σοβαρό στο γελοίο η απόσταση είναι μικρή... Από το γελοίο στο σοβαρό η απόσταση είναι τεράστια!".

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τα λεγόμενα του Γ. Στουρνάρα λέγοντας: "Η Ελλάδα έχει πετύχει την πιο θεαματική - κι έχει δίκιο ο Στουρνάρας - μείωση επιτοκίων και εσείς ακόμη ψάχνετε πώς θα μειώσετε τα επιτόκια".

Ο πρωθυπουργός σχολίασε και τα ταξίδια του λέγοντας :Γύρίζω όλο τον κόσμο για να φέρω επενδύσεις που εσείς θέλετε να διώξετε. Αλλάξτε τροπάρι.Να γίνετε ένα σοβαρό κόμμα αντιπολίτευσης.

Τσίπρας: Δεν μπορείτε και γίνεστε επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία

«Καλούμε την Βουλή των Ελλήνων να αποσύρει την εμπιστοσύνη της προς την κυβέρνηση», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στην έναρξη της τοποθέτησής του επί της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας συνέκρινε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα με το Κράχ του 1929 και την ηττημένη Γερμανία του Μεσοπολέμου, λέγοντας μάλιστα ότι ούτε τότε «δεν υπήρξε τόση καταστροφή συμπυκνωμένη, σε τόσο λίγο χρόνο».

«Η πολιτική σας έχει οδηγήσει τη χώρα σε μία ανείπωτη καταστροφή...και εσείς μας ρωτάτε για ποιο λόγο κάνουμε μομφή στην κυβέρνησή σας», τόνισε ο κ. Τσίπρας, απαντώντας ότι «κάνουμε μομφή γιατί αποτύχατε σχεδόν σε όλα».

«Όχι μόνο δεν διεκδικήσατε καλύτερη έκβαση για τη δανειακή σύμβαση αλλά διαρκώς με υποτακτική συμπεριφορά παίρνατε αποφάσεις για ακόμη σκληρότερα μέτρα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η βάρβαρη πολιτική θέλει και βάρβαρα μέσα» συνέχισε ο κ. Τσίπρας, ενώ αναφερόμενος στο κλείσιμο της ΕΡΤ, τόνισε «εξευτελίσατε την εικόνα της χώρας με το μαύρο στην ΕΡΤ» και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι κυβερνά με την βοήθεια των ΜΑΤ.

«Η δυσπιστία και η μομφή δεν είναι εδώ μέσα, είναι εκεί έξω, όπου χιλιάδες άνθρωποι αντιμετωπίζονται ως σκουπίδια», ανέφερε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Διαλύσατε την κοινωνία...Δεν έχετε κανένα σχέδιο εξόδου και πλέον δεν είναι μόνο ότι οι από κάτω δεν σας θέλουν. Αλλά και εσείς δεν μπορείτε. Δεν μπορείτε και όσο το συνειδητοποιείτε, γιατί το συνειδητοποιείτε ότι δεν μπορείτε, τόσο πιο επικίνδυνοι γίνεστε για την ίδια τη Δημοκρατία», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

Βόμβες Τσίπρα για τους καναλάρχες και τα λαθραία τσιγάρα

Επίθεση κατά μέτωπο εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στην Κυβέρνηση, μεταξύ άλλων και για την ειδική μεταχείριση των καναλαρχών αλλά και για την ανεπάρκεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου τσιγάρων.

«Χάνουμε 4,2 δις από το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων», επιχειρηματολόγησε και εν συνεχεία απόρησε... «Γιατί δεν εισπράχθηκαν 300 εκατ. από τις άδειες των καναλιών», παγώνοντας κυριολεκτικά την αίθουσα του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Βγήκαν τα «όπλα» στη Βουλή: Ο Βενιζέλος κάλεσε τον Τσίπρα σε μονομαχία

Άτιμη πράξη η συκοφαντία, είπε στη δευτερολογία του ο κ. Ευ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα των υποβρυχίων.

«Σας καλώ σε μια μονομαχία ήθους, εδώ στη Βουλή», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στον Α. Τσίπρα, ενώ παράλληλα τον προκάλεσε να καταθέσει την πρόταση για την εξεταστική επιτροπή.

Απαντώντας ο κ. Τσίπρας είπε πως όσο πιο πολύ μιλάει ο κ. Βενιζέλος, τόσο περισσότερους πόντους δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε ό,τι αφορά στη μονομαχία του είπε χαρακτηριστικά: «Γι' αυτό πήγα στο Τέξας, για να μάθω πως μονομαχούν στο Ελ Πάσο».

Κόντρα Βενιζέλου - Κουβέλη με φόντο τον πόλο της Κεντροαριστεράς

Ο πόλος της κεντροαριστεράς αποτέλεσε αφορμή για να διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι πρόεδροι της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚΦώτης Κουβέλης και Ευάγγελος Βενιζέλος αντίστοιχα, στη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας.

«Ο κύριος Βενιζέλος συναριθμείται με τη ΝΔ στον ίδιο πόλο, στο όνομα της κυβέρνησης... Αλλά έτσι δεν γίνεται η κεντροαριστερά», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, απαντώντας σε αιχμή που άφησε εναντίον του κόμματός του ο κ. Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι πυλώνας σταθερότητας που επιτρέπει στην κυβέρνηση να υπάρχει. Γι' αυτό το λόγο κάποιοι έχουν την πολυτέλεια του ενδιάμεσου, του αμφιρρέποντος λόγου. «Παρών» δηλώνουν επειδή τους το επιτρέπουμε εμείς να δηλώνουν παρών», είχε δηλώσει ο κ. Βενιζέλος κατά την διάρκεια της ομιλίας του φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τη ΔΗΜΑΡ, που είχε προαναγγείλει ότι θα ψηφίσει «παρών» στην αποψινή ψηφοφορία.

 «Υπάρχουν πολλοί πόλοι... Ο κρίσιμος πόλος θέλουμε να είναι ο πόλος της Κεντροαριστεράς της ευθύνης... Εμείς ως ΠΑΣΟΚ και δημοκρατική παράταξη σταυρωθήκαμε αλλά έρχεται η ανάσταση, κ. Κουβέλη», απάντησε άμεσα ο κ. Βενιζέλος.

Ευ. Βενιζέλος: Υπεραμύνθηκε την Κυβέρνηση

Νωρίτερα, με μία μακροσκελή ομιλία, η οποία μάλιστα σχολιάστηκε από τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τοποθετήθηκε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη συζήτηση της Βουλής, επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, υπεραμυνόμενος την Κυβέρνηση και την ασκούμενη πολιτική, σε κάποια στιγμή της ομιλίας του «κάρφωσε» τον Φώτη Κουβέλη και την Δημοκρατική Αριστερά.

Κουβέλης: «Κίνηση τακτικισμού» του ΣΥΡΙΖΑ

Για «κίνηση τακτικισμού» του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή.

«Η πρόταση δυσπιστίας αυτή τη χρονική στιγμή δημιουργεί συνθήκες συσπείρωσης του κυβερνητικού στρατοπέδου», σχολίασε ο κ. Κουβέλης.

Π. Καμμένος: Αυτή την κυβέρνηση την στήριξαν οι ψεύτικες υποσχέσεις

Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι αδιέξοδη και αυτό το βλέπει ο λαός, τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής, την ίδια ώρα που "έπεφτε" η διαδικτυακή σύνδεση του καναλιού της Βουλής των Ελλήνων!

 «Η κυβέρνηση έχει αποτύχει παντελώς» είπε και σημείωσε ότι το «λάδι της έχει τελειώσει».

«Ψήφο εμπιστοσύνης καλείστε να δώσετε στους διεθνείς τραπεζίτες θα τους δώσετε το δικαίωμα να σας πάρουν τα σπίτια» αναρωτήθηκε ο κ. Καμμένος, ενώ τόνισε την δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι ο υφυπουργός Άμυνας πήρε πίσω τις δηλώσεις του νωρίτερα περί υπερσυγκέντρωσης στρατιωτικών δυνάμεων και στον Έβρο και στα μικρασιατικά παράλια.

«Τον μάλωσαν», είπε ο κ. Καμμένος και συνέχισε ότι η Ν.Δ. εφαρμόζει την πολιτική Σημίτη όσον αφορά στην εξωτερική πολιτική.

Ο υφυπουργός Θ. Δαβάκης είχε δηλώσει πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει ενεργός απειλή διατυπωμένη από τη γείτονα και δεν υπάρχει, επίσης, καμία αμφιβολία ότι υπάρχει υπερσυγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων και στον Έβρο και στα μικρασιατικά παράλια, αλλά και σημαντική αύξηση των στρατιωτικών δαπανών της Τουρκίας. Ωστόσο λίγο αργότερα διευκρίνισε ότι αυτά που είπε αναφέρονταν στο παρελθόν και πως η ένταση στο Αιγαίοέχει πέσει.

«Έπεσε» το κανάλι της Βουλής στην ομιλία Καμμένου!

Η διαδικτυακή μετάδοση του προγράμματος του καναλιού της Βουλής «έπεσε» την ώρα που στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Όσοι ήθελαν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά την τοποθέτηση του κ. Καμμένου επί της πρότασης δυσπιστίας, είδαν στην οθόνη του υπολογιστή τους την παρακάτω εικόνα:

voulikammmenos

Στουρνάρας: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις διαρθρωτικές αλλαγές

Για απαξίωση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο στην τοποθέτησή του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο υπουργός, τονίζοντας πως η «Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις διαρθωτικές αλλαγές», δήλωσε ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας από τις ΗΠΑ έκανε λόγο για την ανάγκη παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ωστόσο τόνισε ότι υπάρχουν κάποιοι μέσα στο κόμμα του που τον αμφισβητούν.