Χρήστος Αγραπιδης – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: «Μαζί σε μια μεγάλη προσπάθεια»!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Συνέντευξη του τ. Δημάρχου Πειραιά στον Εκδότη του Piraeus Press Σαράντο Ευσταθόπουλο 

- Ο Χρήστος Αγραπίδης μιλά για όλους και για όλα

- Δείτε συνοπτικά το έργο του και τους βασικούς στόχους για την επόμενη θητεία 

Ο επί 8ετία Δήμαρχος Πειραιά Χρήστος Αγραπίδης, νυν Αντιδήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», αποτελεί μέρος της ζωντανής ιστορίας του Δήμου Πειραιά.

Γνωρίζει όσο λίγοι στον Πειραιά τα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δείχνει εμπράκτως την αγάπη και το ενδιαφέρον για την πόλη του, αφού θέτει εκ νέου υποψηφιότητα.

Ο κ. Αγραπίδης συζήτησε με τον κ. Ευσταθόπουλο και απάντησε σε καίρια ερωτήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΓΡΑΠΙΔΗ ΣΤΟΝ ΣΑΡΑΝΤΟ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ:

Θα είστε και πάλι υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη. Με δεδομένη την πλούσια θητεία σας στο Δήμο Πειραιά ,ποιο ήταν το κίνητρο πίσω από αυτή τη απόφαση ;

 

Πριν από 5  χρόνια δέχθηκα τη τιμητική πρόταση να στηρίξω τη νέα -τότεπροσπάθεια του Γιάννη Μώραλη και του Βαγγέλη Μαρινάκη για μια  αλλαγή πορείας στο Δήμο μας.

´Ηταν μια προσπάθεια από νέους ανθρώπους ,επιτυχημένους επαγγελματικά ,που δεν είχαν να « πάρουν» από το δήμο αλλά μόνο να δώσουν .

Διέκρινα μια ειλικρινή αγάπη αλλά και μια αγωνία για το μέλλον του Πειραιά.

Ο Πειραιάς,άλλοστεχρειαζόταν την  πνοή μιας ομάδας έμπειρων καθώς και νέων  ανθρώπων που θα προσέφεραν πολλά  με τις ιδέες τους  αλλά και με  την αγάπη τους για τον Πειραιά.

Αρα ,θα ήταν πολύ δύσκολο να μη στηρίξω και εγώ έμπρακτα αυτή τη προσπάθεια .

Στα χρόνια που ακολούθησαν δικαιωθήκαμε όλοι όσοι πιστέψαμε  σε αυτή τη πρωτοβουλία .

Έγινε ένα σπουδαίο έργο και παρά τα μνημονιακά εμπόδια ,ο Δήμος Πειραιά αναβάθμισε τις υπηρεσίες του σε βασικούς τομείς ενώ  έδωσε εμφατικά το παρών και στο  κρίσιμο τομέα   της  τοπικής μας ανάπτυξης,με αιχμή το τουρισμό και τις υπηρεσίες .

Ο Δήμος μας κατάφερε να ανακτήσει το κύρος του και την αξία του ως ενός πολύ σημαντικού παράγοντα  για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

 

Την προηγούμενη 5ετία αναλάβατε αντιδήμαρχος στο  κρίσιμο τομέα της κοινωνικής πολιτικής. Ποιοι ήταν οι κύριοι άξονες δράσης ;

 

Σε μια κοινωνία ,που βιώνει μια κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή ,η ανάληψη μιας τέτοιας θέσης αποτελεί από μόνη της μια μεγάλη πρόκληση.

Δεδομένωνμάλιστα ,και των δύσκολων οικονομικών συνθηκών στο Δήμο μας όπως και σε όλους σχεδόν τους Δήμους της χώρας.

Παρόλα όμως ,τα εμπόδια πιστεύω πως κάναμε μια πολύ  σημαντική δουλειά  στο κοινωνικό τομέα ,όπου  μεταξύ άλλων πετύχαμε :

Την  αναβάθμιση των υπηρεσιών μας στα 11 Κέντρα Αγάπης .

Την ίδρυση και  ενίσχυση της λειτουργίας του κοινωνικού μας παντοπωλείου .

Την απαλλαγή από δημοτικά τέλη των απόρων και ΑμΕΑ συμπολιτών μας  .

Την μείωση των δημοτικών τελών στους πολύτεκνους

Έγινε όλο αυτό το διάστημα μια σημαντική δουλειά που έφερε αποτελέσματα και πρέπει να ευχαριστήσω για αυτό τους εργαζόμενους μας αλλά και βέβαια τον  Βαγγέλη Μαρινάκη που με συνεχείς χορηγίες ,στήριξε τις κοινωνικές μας δομές .

Ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών ;

Πιστεύω πως η πόλη μας δεν πρέπει να  χάσει τη δυναμική της ,χρειάζεται να συνεχίσει με την ίδια ορμή και το ίδιο μεγάλο όραμα .

Στην νέα τετραετία ο Πειραιάς έχει την μεγαλύτερη ευκαιρία της ιστορίας του :

Να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου ,με μια πόλη όπου θα έχει σημαντικό μερίδιο και ωφέλη  από την νέα αυτή ανάπτυξη .

Και ταυτόχρονα ,μια σειρά νέων έργων που έχουμε  διασφαλίσει αλλάζουν την εικόνα της πόλης μας .

Έργα όπως ,

Η  ανάπλαση του Μικρολίμανου 

Η ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου 

Ο εκσυγχρονισμός και επέκταση του δημοτικού φωτισμού 

Η εκκίνηση  ενός νέου ευρωπαϊκού προγράμματος,ύψους 80  εκ ευρώ που διασφαλίσαμε και το οποίο θα αλλάξει τα δεδομένα στην απασχόληση ,στο  κοινωνικό πεδίο ,στην αστική υποδομή της πόλης μας .

Η αξιοποίηση του εμποροναυτιλιακού κέντρου Πύργος Πειραιά).

Καλώ όλους τους Πειραιώτες ,πέρα από κόμματα και ιδεολογίες να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που έδωσε και θα δώσει στο Πειραιά μας τη θέση που του αξίζει !

Εγώ προσωπικά θα είμαι και πάλι παρών θέλοντας να συμβάλλω και  με την εμπειρία μου αλλά και με την αγάπη μου στο Πειραιά στη νέα αυτή εποχή που ξεκινά για την πόλη μας.