ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΛΑ) ΚΑΛΟΣΚΑΜΗ: Η μάχιμη ρεπόρτερ «στον στίβο» των δημοτικών εκλογών 2019

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά με τον Νίκο Βλαχάκο και το συνδυασμό «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο»

- Η Ευαγγελία (Λίλα) Καλοσκάμη είναι Δημοσιογράφος - Παρουσιάστρια και Εικαστικός

Η Ευαγγελία (Λίλα) Καλοσκάμη γεμάτη όρεξη θέλει να συνδράμει στο έργο του Νίκου Βλαχάκου, για έναν Πειραιά Πρότυπο.

Θέτει υποψηφιότητα ως Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο».

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΛΟΣΚΑΜΗ:

Μεγάλωσε και ζει στο Πασαλιμάνι. Γεννήθηκε από γονείς γέννημα - θρέμμα Πειραιώτες.
Ήταν μαθήτρια της Σχολής Παπαϊωάννου, της Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne d' Arc και των εκπαιδευτηρίων Μπαχλιτζανάκη.
Το μπαλέτο, η ιππασία,το καλλιτεχνικό πατινάζ και το καράτε ήταν οι δραστηριότητες- αθλήματα  που αγάπησε και διδάχτηκε, καθώς επίσης έλαβε μαθήματα πιάνου και κιθάρας.
Από τον γάμο της με τον Αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού Γεώργιο Καρανικόλα απέκτησε μια κόρη την Σίλια, η οποία είναι σήμερα 14 ετών και επίσης είναι μαθήτρια της Ελληνογαλλικής Σχολής  Jeanne d 'Arc.
Είναι κόρη του Σταύρου Καλοσκάμη, ο οποίος υπήρξε μεγάλος και ισχυρός παράγοντας στον χώρο της ναυτιλίας καθώς ήταν ο πρώτος που έφερε στην Ελλάδα τα καράβια τύπου CATAMARAN και της γνωστής στον καλλιτεχνικό χώρο Make Up Artist Έφης Βλαχοδημητροπούλου - Καλοσκάμη.
Η αδελφή της είναι η σοπράνο -καθηγήτρια φωνητικής και πιάνου Ζαννέτα Καλοσκάμη η οποία επί σειρά ετών προσφέρει ιδιαίτερα μεγάλο και σπουδαίο καλλιτεχνικό  έργο στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.

Σπούδασε στο MEDIA COLLEGE F.T.R, στον ΑΝΤ1 MediaLab, στο Ελβετικό JOURNALISME COLLEGE PRS και στο Ελληνοβρετανικό Συμβούλιο BRITISH COUNCIL.
Παρακολούθησε σεμινάρια όσον αφορά την ψυχολογία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Psychology of the Media), με ιδιαίτερη εκπαίδευση στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα διδάσκει Δημιουργική Γραφή και Ρεπορτάζ σε σχολές δημοσιογραφίας.
Υπηρετεί το λειτούργημα της δημοσιογραφίας επί 25 χρόνια (πολεμικό,αστυνομικό, κοινωνικό, καλλιτεχνικό ρεπορταζ), από την θέση του ρεπόρτερ, της αρχισυντάκτριας και παρουσιάστριας σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς ( Σκάι, STAR, ANT1, ΑLPHA, MEGA, ALTER, TEMPO, EXTRA3, Channel 9).
Ακόμη και από την θέση του συντάκτη και αρχισυντάκτη σε ελληνικό και διεθνή, ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο.
Γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες, αγγλικά ,γαλλικά και ιταλικά.
Επιμελείται και παρουσιάζει μεγάλα γεγονότα, εκδηλώσεις, φεστιβάλ, όπως το  Athens BEER FESTIVAL (στο κομμάτι που αφορούσε τον Όμιλο UNESCO) «LGK.ROCK FESTIVAL» , GALA τέχνης και μόδας αλλά και παραδοσιακές εκδηλώσεις , όπως το «ARTICA SECRETO»  ,«APRES-DEMAIN», «PEUPLE D'ART», «ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ» και πολλά ακόμα.
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά επίσης και με τον χώρο του θεάτρου και των εικαστικών  τεχνών.
Έχει στο ενεργητικό της βραβεία, διακρίσεις και τιμητικούς επαίνους για την προσφορά της στην δημοσιογραφία, μεταξύ των οποίων από τον Όμιλο Unesco Πειραιώς και Νήσων (Unesco Club Of The Departement of Piraeus and Islands), από το διεθνές F.T.R. REPORTING για αποκλειστικά παγκόσμια θέματα-ρεπορτάζ αλλά και το όνομά της είναι γραμμένο στο βιβλίο ΓΚΙΝΕΣ για την συμμετοχή της ως η Ελληνίδα παρουσιάστρια στο «ZOUK International flashmob-Guiness world record ATHENS 2012» όπου έλαβαν μέρος 64 χώρες.
Η υποψήφια δήλωσε: 
«Ως μάχιμη ρεπόρτερ έχω μάθει πως η είδηση, το πρόβλημα και η λύση δεν βρίσκονται πίσω από ένα γραφείο πίνοντας καφέ, αλλά  έξω στο δρόμο, ανάμεσα στου πολίτες και εκεί που χτυπάει ο παλμός της πόλης... ανάμεσα σε όλους όσους μοιράζονται μαζί μου την καθημερινότητά τους, τα άγχη και την ζωή τους.
Είμαι υπερήφανη που ο Θεός με «γέννησε» ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΣΣΑ, έντιμη με φιλότιμο. Θέλω ο Πειραιάς μας να ξαναγίνει η πόλη του οξυγόνου, του ιωδίου, της καθαριότητας, του πρασίνου, της εργασίας, της χαράς. Μια πόλη βιώσιμη και ανθρώπινη.
Να είναι μια μια πόλη με πρόσωπα χαμογελαστά. Η πόλη του παιχνιδιού για τα παιδιά μας. Η πόλη που σε κάθε της βήμα θα μας θυμίζει πόσο όμορφα είναι να ζεις στο Πειραιά. Η πόλη των ονείρων μας.
Με Δήμαρχο τον σπουδαίο επιστήμονα-ιατρό Νικόλαο Βλαχάκο και με την δική μας υποστήριξη και αγάπη θα γίνει το όνειρο αυτό πραγματικότητα.
Ζητώ την ψήφο σας, γιατί ο Πειραιάς πρέπει να ξαναβρεί την αίγλη που του αξίζει. Το  μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης έχει δικαίωμα να είναι και το ομορφότερο σε όλα τα επίπεδα. Επιτρέψτε μου λοιπόν αυτό το δικαίωμα ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΙ.»