ΠΕΓΚΥ ΚΩΣΤΑΚΟΥ: «Καθαριότητα, Δημοτικά Ιατρεία & Τουρισμός στην πρώτη γραμμή»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Η διακεκριμένη ιατρός καρδιολόγος Παναγιώτα (Πέγκυ) Κωστάκου είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό Πειραιάς Πόλη Πρότυπο του Νίκου Βλαχάκου

- Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε η κ. Κωστάκου στον Εκδότη του Piraeus Press Σαράντο Ευσταθόπουλο

Η Πέγκυ Κωστάκου απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα που της έθεσε ο Σαράντος Ευσταθόπουλος, ώστε να τη γνωρίσουν καλύτερα οι Πειραιώτες και να αντιληφθούν για ποιο λόγο μια διακεκριμένη καρδιολόγος και μητέρα δυο παιδιών επίλεξε να συμμετάσχει στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος.

Καρδιολόγος με 3 πτυχία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (συμπεριλαμβανομένου διδακτορικού), μετεκπαίδευση στη Ζυρίχη, κλινική Καρδιολογία με εφημερίες σε Δημόσιο Νοσοκομείο και ξαφνικά κατεβαίνετε υποψήφια στις Δημοτικές εκλογές. Μεγάλη αλλαγή πορείας, δε νομίζετε;

Πριν από δύο χρόνια ήμουν έτοιμη να μετακομίσω με την οικογένειά μου στη Ζυρίχη και να ζήσουμε εκεί, καθώς είχα δεχτεί μια άκρως τιμητική επαγγελματική πρόταση από γνωστό νοσοκομείο της Ελβετίας.

Λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος αποφάσισα να παραμείνω στην Ελλάδα.

Εφόσον έμεινα εδώ, θεώρησα χρέος μου να ενεργοποιηθώ ξανά στα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα, σε μία προσπάθεια διαχείρισης προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και που έχουν δημιουργήσει στους νέους και πιο αξιόλογους συμπολίτες μας πραγματική απελπισία και έντονο αίσθημα κατωτερότητας.

Μια κατάσταση την οποία βιώνει έντονα και η γενέτειρά μου και τόπος κατοικίας μου, ο Πειραιάς μας.

Τι εννοείτε να ενεργοποιηθείτε ξανά;

Κατά τη διάρκεια της φοίτησής μου στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ασχολήθηκα με τα κοινά, ξεκινώντας από μέλος Συμβουλίου Σχολής της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στη συνέχεια διετέλεσα υπεύθυνη του Συμβουλίου Σχολής και τελικά εκλέχτηκα στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ δύο φορές, αποτελώντας και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ.

Ασχολήθηκα συνολικά 10 χρόνια με τα της νεολαιάς, αλλά στη συνέχεια με την έναρξη της ειδικότητας της Καρδιολογίας, την έρευνα, τη γέννηση των παιδιών μου, εκ των πραγμάτων απομακρύνθηκα λόγω έλλειψης χρόνου.

Και πώς νομίζετε ότι θα μπορούσατε να βοηθήσετε αν εκλεγείτε τελικά Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά;

Ξέρετε, η βελτίωση της ποιότητας ζωής μας εξαρτάται από απλά και καθημερινά πράγματα που έχοντας ταξιδέψει και εργαστεί στο εξωτερικό, γνωρίζω ότι είναι πλήρως επιτεύξιμα, αρκεί να υπάρχει πραγματική βούληση, οργάνωση και γνώση.

Θα ξεκινούσα από την καθαριότητα του Δήμου Πειραιά που παραμένει ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα της πόλης μας και θα συνέχιζα με την αύξηση των πάρκων και  των χώρων πρασίνου.

Ως νέα μητέρα δε, έχω διαπιστώσει πόσο τραγική είναι η έλλειψη ειδικά διαμορφωμένων χώρων για υπαίθρια παιχνίδια (παιδικές χαρές) ενώ η πλειοψηφία αυτών που υπάρχουν είναι εντελώς παρατημένες.

Από την άλλη, δύο τομείς που θα ήθελα να ασχοληθώ προσωπικά είναι η ορθή λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων που σήμερα λειτουργούν ουσιαστικά μόνο στα χαρτιά, ενώ με τη σωστή οργάνωση θα μπορούσαν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας.

Ο δεύτερος Τομέας  είναι ο Τουρισμός στην πόλη μας, η ανάπτυξη του οποίου (σήμερα τα ποσοστά των τουριστών σε ένα από τα αρχαιότερα λιμάνια του κόσμου είναι κάτω του μέσου όρου της υπόλοιπης Ευρώπης) θα προσέφερε πραγματική ώθηση στην τοπική μας οικονομία, μειώνοντας παράλληλα την ανεργία και βοηθώντας στην ουσιαστική οικονομική ανάπτυξή της.

Όλα αυτά μπορούν να πραγματοποιηθούν σε μία θητεία;

Δεν θα ήταν υπερβολή να σας αναφέρω Ότο οι στόχοι αυτοί είναι άκρως επιτεύξιμοι μέσα σε μια 4ετία.

Ίσως για τα δεδομένα της Ελλάδας να φαντάζουν ανέφικτοι, όλα όμως είναι θέμα θέλησης και οργάνωσης όπως προανέφερα.

Ο συνδυασμός μας, με Δήμαρχο τον Νίκο Βλάχακο έχει και τη θέληση και τη γνώση.

Ο λόγος άλλωστε που υποστηρίζω τον Νίκο και πιστεύω σε αυτόν, δεν είναι γιατί απλώς είναι φίλος και συνάδελφος ιατρός, αλλά γιατί έχει μάθει στη ζωή του να δουλεύει και μάλιστα σε αντίξοες συνθήκες και να φέρνει αποτελέσματα.

Πάντοτε πίστευα ότι οι πολιτικοί μας, είναι ο καθρέφτης μας, ο κάθε λαός, ο κάθε Πολίτης πρέπει κυβερνάται από αυτόν που πραγματικά του αξίζει, από τον πιο άξιο δηλαδή!

Με αυτό θέλετε να κλείσετε;

Όχι, αν μου επιτρέπετε θα ήθελα να κλείσω με τα λόγια του Νίτσε, που αναφέρω και στο φυλλάδιό μου

"Ο κόσμος μπορεί να είναι όσο θέλει σκοτεινός, όμως αρκεί να παρεμβάλουμε ένα κομμάτι ελληνικής ζωής, για να φωτιστεί αμέσως άπλετα".

Πόσο μάλλον εάν αυτό το κομμάτι είναι ο Πειραιάς μας...

Διαβάστε επίσης:

ΠΕΓΚΥ ΚΩΣΤΑΚΟΥ: Υποψήφια με τον Νίκο Βλαχάκο η εντυπωσιακή καρδιολόγος