ΜΑΡΙΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ στο PP: «Ο Νίκος Βλαχάκος άνθρωπος της εργασίας και λαμπρός επιστήμονας!»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Συνέντευξη της υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου Πειραιά Μαρίας Λογοθέτη στο Piraeus Press
- Δείτε τι αναφέρει για τον υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά Νίκο Βλαχάκο, τα προβλήματα και τις προοπτικές του Πειραιά

-Κυρία Λογοθέτη, γιατί «κατεβαίνετε» στις δημοτικές εκλογές και γιατί επιλέξατε τον συνδυασμό του Νίκου Βλαχάκου;

Πάντοτε πίστευα στη δύναμη της συμμετοχής στην πολιτική. Εκτιμώ ότι η διαφορά ανάμεσα σε επιτυχημένες ή μη, πόλεις, είναι σε άμεση συνάρτηση με τη δυναμική παρουσία των «ενεργών πολιτών». Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, φαντάζομαι, κατάλαβε και ο πλέον δύσπιστος πολίτης, ότι η πολιτική επηρεάζει σε αφάνταστο βαθμό τις ζωές μας. Οφείλουμε λοιπόν να κινητοποιηθούμε.

Επέλεξα την τοπική αυτοδιοίκηση γιατί είναι ο κατ' εξοχήν χώρος για να προσφέρεις ανιδιοτελώς και με άμεσα, μετρήσιμα αποτελέσματα στην καθημερινότητα τη δική σου και των συνδημοτών σου.

Σε αντίθεση με την κεντρική πολιτική σκηνή, ο δήμος είναι ένας χώρος οικείος, ένας χώρος καθημερινής συναναστροφής με τους δημότες. Δεν κρύβεσαι πίσω από γραφεία και συμβούλους. Επικοινωνείς με τους ανθρώπους και αυτός είναι ο βασικός λόγος που επιθυμώ να είμαι δημοτική σύμβουλος Πειραιά.

Όλα αυτά βέβαια, δεν θα είχαν πεδίο εφαρμογής για εμένα, εάν δεν έβρισκα ένα συνδυασμό που να «συστεγάζει» ανθρώπους με κοινές αξίες και όραμα για τον Πειραιά και έναν επικεφαλής ικανό να μας εμπνέει.

Ο Νίκος Βλαχάκος δεν είναι πολιτικός καριέρας. Είναι άνθρωπος της εργασίας, επιστήμονας, με πολλές περγαμηνές στην ιατρική και ιδιαίτερα αγαπητός. Δεν είναι προϊόν ενός κομματικού σωλήνα ή επαγγελματίας της πολιτικής. Και μην ξεχνάτε ότι είναι αδερφός του ήρωα Παναγιώτη Βλαχάκου που έπεσε στα Ίμια.

Η πρότασή του έγινε αποδεκτή με μεγάλη μου χαρά. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να αλλάξουν στον Πειραιά και πιστεύω ότι μέσα από την εμπειρία μου μπορώ να συμβάλω καθοριστικά σε αυτό.

-Ποια είναι η κατάσταση του Πειραιά σήμερα;

 Ο Πειραιάς είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, αλλά και μοναδικής  ομορφιάς. Έχει, επομένως, εγγενή πλεονεκτήματα τα οποία επέτρεψαν σε κάποιους να εφησυχάσουν. Περνώντας όλη μου τη ζωή μέχρι και σήμερα στον Πειραιά, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι σχεδόν κανείς δεν προσπάθησε όσο θα μας άξιζε. Με λυπεί βαθύτατα να είμαστε στο 2019 και να αναδεικνύουμε στις γειτονιές μας, ως σημαντικότερα θέματα προς επίλυση, την καθαριότητα και το κυκλοφοριακό. Αυτά στις ανεπτυγμένες πόλεις έχουν λυθεί από χρόνια.

Ένα άλλο εξίσου σοβαρό ζήτημα που μας απασχολεί ως πολίτες είναι η άνοδος της εγκληματικότητας. Και εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, όταν νιώθεις φόβο και αγωνιάς για εσένα και τα παιδιά σου, αρχίζει να αποτελεί πολυτέλεια το να οραματίζεσαι και να μάχεσαι για την ανάπτυξη της πόλης σου.

Γι΄ αυτούς τους λόγους προτεραιότητα μου και της παράταξης μας είναι να κερδίσουμε το στοίχημα της βελτίωσης της καθημερινότητας για τους Πειραιώτες.

-Τι πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει στον Πειραιά;

Καταρχάς η οπτική μας. Ποιοι είμαστε και πού μπορούμε να φτάσουμε. Για παράδειγμα, ο τουρισμός αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Αποτελούμε την πύλη για τα νησιά, αλλά δεν αρκεί να είμαστε η «αναγκαία στάση», πριν και μετά τις διακοπές. Ενισχύοντας το τουριστικό προφίλ μας, αξιοποιώντας τους αρχαιολογικούς μας χώρους, αναδεικνύοντας χώρους πρασίνου και δραστηριοτήτων, την ιστορία και τις παραδόσεις μας, μπορούμε να γίνουμε ένα αυτόνομο ελκυστικό τουριστικό κέντρο.

Κατά τη γνώμη μου, κάθε πολιτική απόφαση και δράση, καλείται να απαντά στον προβληματισμό: σε ποιον Πειραιά μας οδηγεί.

Για παράδειγμα, σε ποιον Πειραιά μας οδηγεί η ύπαρξη στάσεων μετρό, δίχως προηγουμένως να έχουμε φροντίσει να εξασφαλίσουμε χώρους στάθμευσης;

Σε ποιον Πειραιά μας οδηγεί η ύπαρξη προβλητών στην Πειραϊκή; Τι και ποιους εξυπηρετεί;

Ο Πειραιάς έχει πολλά περιθώρια για ανάπτυξη και όπως ξέρετε, η θητεία μου στο υπουργείο Οικονομικών και η τριβή μου με τα αναπτυξιακά προγράμματα μου έχει προσδώσει σημαντική εμπειρία στην αξιοποίηση των κονδυλίων για την ανάπτυξη από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης τα εθνικά προγράμματα έχουν περιοριστεί, αλλά υπάρχουν τα ευρωπαϊκά, που είναι ικανά να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης. Ο Νίκος Βλαχάκος έχει πρόγραμμα και τους κατάλληλους συνεργάτες ώστε να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα, υπέρ του Πειραιά.