ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ: ΔΩΡΕΑ αξονικού τομογράφου 800.000 ευρώ στο Νοσοκομείο Μεταξά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι πρωτοβουλίες του πλέον ικανού και δραστήριου Διοικητή του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά Νίκου Βλαχάκου και η διάθεση προσφοράς του Ιδρύματος Σ. Νιάρχου, φέρνουν τον πολυπόθητο ογκολογικό αξονικό τομογράφο!

Υπογράφηκε η εν λόγω δωρεά από το Ίδρυμα Νιάρχου και πλέον απομένουν τα διαδικαστικά προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο σχετικός διαγωνισμός, η αγορά και η εγκατάσταση του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Μεταξά, δίνοντας ανάσα σε χιλιάδες καρκινοπαθείς, που αναγκάζονται να μεταφέρονται σε ιδιωτικά νοσοκομεία ή εξεταστικά κέντρα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν μερικές από τις πλέον απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Τη σημαντική προσπάθεια για την εγκατάσταση αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Μεταξά, ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο ο διοικητής κ. Νίκος Βλαχάκος, στέλνοντας έναν ογκοδέστατο φάκελο με όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μεσολάβησαν οι απαραίτητες συζητήσεις, παρουσιάσεις, βελτιώσεις και σήμερα, ένα χρόνο μετά, η πρόταση-προσφορά ύψους 800.000 ευρώ, εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη δωρεά, αλλά και στον Πειραιώτη Ιατρό και Διοικητή του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά Νίκο Βλαχάκο, διότι μόνο όσοι γνωρίζουν (και είναι αρκετοί) αντιλαμβάνονται τη σημαντικότητα της συγκεκριμένης δωρεάς.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΙΣ 29/7/2014 Ο ΝΙΚΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Αξιότιμε κύριε Δρακόπουλε,
Έχοντας ήδη δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό σας με την προσφορά του μηχανήματος BLES το οποίο στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, με ευεργετικά αποτελέσματα καθώς και τη συνεχιζόμενη ευαισθησία σας προς το κοινωνικό σύνολο, σας υποβάλλω αίτημα για τη χορήγηση μέσω δωρεάς εκ μέρους σας ενός Αξονικού Τομογράφου, αναγκαίου για την υποδομή ενός Ογκολογικού Νοσοκομείου.
Το αίτημά μας υποβάλλεται καθότι ο νυν Αξονικός Τομογράφος μας, πλέον, είναι δυσλειτουργικός, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μη μπορεί να κάνει έγκυρη διάγνωση αλλά και να μη μπορεί να δώσει ολοκληρωμένη εικόνα για το σχεδιασμό πλάνων ακτινοθεραπείας. Σας ενημερώνω ότι ο Αξονικός μας έχει χαρακτηριστεί «end of life» αφού πλέον έχει κλείσει 15ετία και η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας δε θα ανανεώσει τη σχετική άδειά του. (Επισυνάπτω υπηρεσιακό σημείωμα όλων των ενασχολούντων με τον Αξονικό Τομογράφο)
Το κόστος ενός πολυτομικού Αξονικού ανέρχεται στις 300.000 με 400.000 ευρώ. Δυστυχώς ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου μας στην οικονομική συγκυρία της εποχής μας δεν επιτρέπει την αγορά του.
Με βάση τα προαναφερόμενα η συνεισφορά σας, θα αποτελέσει αφετηρία για την έγκυρη διάγνωση και την αποτελεσματική θεραπεία για τους συνανθρώπους μας, καθώς και για τους οικονομικά αδύναμους. Το αίτημά μας έχει επιστημονικό και ανθρωπιστικό χαρακτήρα.
Σε αναμονή της απάντησής σας, ακόμα ένα μεγάλο Ευχαριστώ για την προσφορά σας στην Υγεία.
Μετά τιμής

Ο Διοικητής

Νικόλαος Α. Βλαχάκος