Πρόγραμμα εμβολιασμού των μαθητών στα σχολεία του Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με την επαναλειτουργία των σχολείων μετά τις γιορτές του Πάσχα συνεχίζεται και ολοκληρώνεται το πρόγραμμα του αντιφυματικού εμβολιασμού (BCG) σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών σχολείων, της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Το πρόγραμμα του εμβολιασμού είχε σταματήσει, από τα Χριστούγεννα του 2013, στους Δήμους της περιοχής, λόγω έλλειψης εμβολίων και υπολογίζεται ότι είχε καλυφθεί με εμβολιασμό περίπου μόνο το 50% των μαθητών και των μαθητριών των Δημοτικών σχολείων σε Νίκαια και Κορυδαλλό.

Το φετινό πρόγραμμα εμβολιασμού ξεκίνησε, όπως προβλέπεται, το Νοέμβρη του 2014, από τα σχολεία, που δεν είχε γίνει την προηγούμενη σχολική χρονιά εμβολιασμός, ώστε να καλυφθούν όλα τα παιδιά και υλοποιείται από την Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και όλες τις δομές Υγείας της περιοχής.

Όμως, φέτος μετά από συντονισμό των αντίστοιχων Διευθύνσεων της Περιφέρειας Αττικής συγκεντρώθηκε ο αναγκαίος αριθμός εμβολίων, που επέτρεψε την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος.

Έτσι, ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός των μαθητών στον Κορυδαλλό.

Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται σε Κερατσίνι- Δραπετσώνα και σε Νίκαια- Ρέντη ενώ μέχρι το τέλος του προγράμματος, στις 30/4, αναμένεται να έχει καλυφθεί και ο μεγαλύτερος αριθμός των Δημοτικών σχολείων του Περάματος.