ΠΛΑΖ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ: Πλήθος κόσμου στη συναυλία του Μανώλη Κοντάρου!


Πλήθος κόσμου συμμετείχε στη μεγάλη συναυλία του Κρητικού καλλιτέχνη Μανώλη Κονταρού στα Βοτσαλάκια, που έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που διοργανώνονται με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου και με σύνθημα «καθαρές παραλίες – καθαρός  Πειραιάς». 

Συνδιοργανωτής ήταν η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», η οποία γιόρταζε την 133η   επέτειο από την ίδρυσή της.


Η είσοδος ήταν ελεύθερη και οι καλλιτέχνες συμμετείχαν αφιλοκερδώς.


Εκ μέρους του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου χαιρετισμό απηύθυνε, ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Ξυπολιάς, ο οποίος τόνισε: 


«Σας καλωσορίζουμε απόψε σε αυτή την όμορφη και γνήσια Κρητική εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»,  μια αδελφότητα που έχει τεράστια και πολύχρονη παρουσία και προσφορά στα Πειραϊκά δρώμενα. Η αποψινή εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων της Δημοτικής Αρχής με πρωτοβουλία του Δημάρχου μας κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου με σύνθημα: «καθαρές και ελεύθερες παραλίες για όλο τον κόσμο – ελεύθερες παραλίες για όλους τους Πειραιώτες και όχι μόνο, χωρίς περιορισμούς». 


Ο Πειραιάς αναγεννιέται. Έργα άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ ήδη έχουν δρομολογηθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη. Γίνονται αναπλάσεις και πρόκειται να γίνουν και πολύ περισσότερα. Ευχαριστούμε όλους σας για την  παρουσία σας   απόψε. Θέλω να δώσω τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της αποψινής εκδήλωσης, σε όλα τα μέλη της αδελφότητας, στο Δ.Σ., στον Πρόεδρο, οι οποίοι τόσα χρόνια προσπαθούν αγόγγυστα και ανιδιοτελώς και προσφέρουν τα μέγιστα  στον Πειραϊκό λαό και στους Κρήτες».  


Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» κ. Θεόδωρος Τσόντος, μιλώντας στην εκδήλωση υπογράμμισε  ανάμεσα στ΄ άλλα:

«Σας καλωσορίζω στη σημερινή μας εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 133 χρόνων από την ίδρυση του σωματείου μας. Προσωπικά αισθάνομαι διπλή τιμή που βρίσκομαι ανάμεσα σας, στην πόλη μας στον Πειραιά, στη δεύτερη πατρίδα μας και περηφάνια, που επί προεδρίας μου, μετά από πάρα πολλά χρόνια, εορτάζεται η επέτειος του αρχαιότερου και ιστορικότερου Κρητικού Σωματείου. Η γιορτή αυτή θα σημάνει την έναρξη των μουσικοχορευτικών μαθημάτων της νέας σεζόν. Επιθυμία όλων των μελών του Δ.Σ. είναι, να καθιερωθεί η επέτειος ίδρυσης, σαν επίσημη ημερομηνία έναρξης της εκπαιδευτικής περιόδου του Σωματείου μας. 


Θέλω να εκφράσω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες στο Δήμαρχο Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, σε όλο του το επιτελείο και σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, όχι μόνο γιατί έχουν επιληφθεί της συναυλίας, που θα ακολουθήσει, αλλά και γιατί βρίσκονται πάντα κοντά στο σωματείο μας και προσφέρουν την αμέριστη συμπαράστασή τους».     


Εκτός του Μανώλη Κονταρού, που έπαιξε λαούτο και τραγούδησε, στη συναυλία πήραν μέρος οι καλλιτέχνες: στη λύρα ο  Μιχάλης Γιομπασάκης, στο λαούτο ο Μανώλης Κυδωνάκης, στην ασκομαντούρα και στο μαντολίνο ο Νεκτάριος Κουναλάκης, στα πλήκτρα και στο τραγούδι ο Δημήτριος Παπουτσάκης, στα τύμπανα ο Νίκος Βρεττός, στο τραγούδι η Θεανώ Χαιρετάκη, καθώς και τα χορευτικά συγκροτήματα της «Ομόνοιας». 


Στη μουσική εκδήλωση παραβρέθηκαν: O Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο πρώην Βουλευτής και Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Καρύδης, ο Αντιδήμαρχος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων κ. Νίκος Αμοργιανός, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Ρένα Βασιλάκη, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιώργος Μπενέτος, καθώς και εκπρόσωποι άλλων Κρητικών Σωματείων της Αττικής.