Δωρεάν φροντιστήρια για παιδιά του Πειραιά


Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου και της Προέδρου της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Πασχαλίνας Καλαγιά – Καραμαλάκου, ξεκινά για δεύτερη χρονιά η λειτουργία του Προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη», με δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα στα παιδιά οικογενειών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σηκώσουν το βάρος των διδάκτρων. 

Το Πρόγραμμα θα υποστηρίξουν Εθελοντές Καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών, όπως επίσης εξειδικευμένο σε θέματα μαθησιακής δυσκολίας προσωπικό, αλλά και ψυχολόγοι, οι οποίοι με ευαισθησία και όραμα δήλωσαν στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου την πρόθεσή τους να διαθέσουν το χρόνο και τις γνώσεις τους, ώστε να δοθούν ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης σε όλα τα παιδιά, τους αθώους αποδέκτες των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

 

Το Πρόγραμμα «Διδακτική Αλληλεγγύη», θα φιλοξενηθεί για περιορισμένο αριθμό θέσεων, στο κτίριο του Γενικού Λυκείου Ραλλείου, που βρίσκεται στην οδό Μπουμπουλίνας 26.

 

Οι αιτήσεις συμμετοχής των μαθητών στο Πρόγραμμα «Διδακτική Αλληλεγγύη», υποβάλλονται  από την Πέμπτη 5/9/2013 έως και τη Δευτέρα 30/9/2013, στα γραφεία της ΚΟΔΕΠ, που βρίσκονται επί της οδού Ελ. Βενιζέλου & Ζωσιμάδων 11 τηλ: 210 4101753-756.

 

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:

 

 

·        1) Φωτοτυπία αστυνομικής  ταυτότητας  ή διαβατηρίου του κηδεμόνα

 

·        2) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή μισθωτήριο συμβόλαιο ή λογαριασμός ΔΕΚΟ

 

·        3) Πιστοποιητικό  οικογενειακής  κατάστασης

 

·        4) Εκκαθαριστικό της εφορίας οικονομικού  έτους 2012 και  για  τους μη υπόχρεους υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από   την  Δ.Ο.Υ .

 

Συγκεκριμένα, ως προς το οικονομικό κριτήριο, οι δικαιούχοι  πρέπει να έχουν εισόδημα  χαμηλότερο από το προβλεπόμενο,  ανά αριθμό μελών της οικογένειας. Δηλαδή:

 

Οικογένεια με αριθμό μελών:                    Εισόδημα χαμηλότερο από:

          

       2 άτομα                                                                  10.000 ευρώ

 

       3 άτομα                                                                  14.000 ευρώ

 

       4 άτομα                                                                  15.000 ευρώ

 

       5 άτομα                                                                  20.000 ευρώ

 

      6 άτομα και άνω                                                    30.000 ευρώ