Διαχειριστικός έλεγχος σε βάθος 10ετίας στο Δήμο Πειραιά


Πράσινο φως για τη διενέργεια υπερκομματικού διαχειριστικού ελέγχου σε βάθος 10ετίας τόσο στο Δήμο Πειραιά όσο και στην πρώην Νομαρχία Πειραιά έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών ύστερα από αίτημα του Δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο Δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο, στις 19 Μαρτίου αποφασίσθηκε η συγκρότηση ελεγκτικής ομάδας, για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου με ημερομηνία έναρξης την 26η Μαρτίου.

Η διάρκεια μέχρι και την ολοκλήρωση του ελέγχου υπολογίζεται στους 3 μήνες.

Μετά το πέρας του ελέγχου στα ταμεία του Δήμου Πειραιά, θα επακολουθήσει έλεγχος και στα ταμεία της πρώην Νομαρχίας Πειραιά.

Λέτε κάποιοι να έχουν χάσει τον ύπνο τους;;;

Αξίζει να σημειωθεί η επιμονή του Δημάρχου Πειραιά στο αίτημα διενέργειας του διαχειριστικού ελέγχου, αφού από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε πλήρες νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου.

Ακόμα πιο σημαντικό σε επιπέδο τόσο συμβολικό όσο και ουσίας είναι το γεγονός ότι ο διαχειριστικός έλεγχος θα περιλάβει δημοτικές αρχές που πρόσκεινται και στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στη ΝΔ. Είναι ακόμα μια επιβεβαίωση των όσων χαρακτηριστικά τονίζει ο Βασίλης Μιχαλολιάκος περί απουσίας κομματικών κριτηρίων στις επιλογές της παρούσας Δημοτικής Αρχής, καθώς όπως ο ίδιος συχνά πυκνά αναφέρει στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις του αλλά και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, κόμμα του είναι ο Πειραιάς… πλέον!

Δείτε την επιστολή του κ. Σταϊκούρα στον κ. Μιχαλολιάκο: