ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΣ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η Πειραϊκή Αμφικτυονία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ, στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, η «3η Πειραϊκή Αμφικτυονία», (7 με 10 Ιουνίου).

Ένας  θεσμός, που καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου και που σκοπό έχει να αναδείξει τις παραδόσεις, τις ιδιαιτερότητες, την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα, των τόπων καταγωγής των παροικιών του Πειραιά.

 

Η χθεσινή βραδιά έκλεισε με χορούς  από την Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων,  την Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς, την Ένωση Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη» και την Πανελλήνια Ένωση Γυναικών Μάνης.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, προσέφερε αναμνηστικές πλακέτες στους συλλόγους και στα σωματεία, που συμμετείχαν στην «3η Πειραϊκή Αμφικτυονία», τονίζοντας μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του:

 

«Ζήτω η «3η Πειραϊκή Αμφικτυονία», αρχίζει η προετοιμασία της «4ης Πειραϊκής Αμφικτυονίας». Θέλω απ τα βάθη της καρδιάς μου να καταθέσω όχι απλώς ένα μεγάλο  ευχαριστώ, αλλά και την ευγνωμοσύνη μου σ όλους εσάς, τις εθελόντριες και τους εθελοντές, που αγαπάτε με πάθος την ιδιαίτερη πατρίδα σας,  τις ρίζες σας, αλλά και την πόλη που ζούμε, τον Πειραιά. Μας ενώνει ο Πειραιάς, αλλά, δεν ξεχνάμε τις ρίζες μας. Όταν ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα, δεν μπορεί κανείς παρά να νιώθει μεγάλη χαρά.

 

Γνωρίζετε ότι πήρα μια απόφαση πριν από περίπου 2,5 χρόνια, να αποσυρθώ από την κεντρική πολιτική και να εκτεθώ ως υποψήφιος δήμαρχος του Πειραιά. Και ο Πειραϊκός λαός υιοθέτησε αυτήν την υποψηφιότητα και με τίμησε με το να με εκλέξει δήμαρχο.

 

Ένας είναι ο στόχος μου: οι επόμενες γενιές όχι οι επόμενες εκλογές. Ο Πειραιάς που αξίζουμε, ο Πειραιάς της λάμψης, ο Πειραιάς του πολιτισμού, ο Πειραιάς της ανθρωπιάς. Και θέλω να σας παρακαλέσω να κρατήσετε τις τρεις ημερομηνίες. Την επόμενη εβδομάδα, η Έκθεση Βιβλίου, που μου δίνεται η ευκαιρία να ευχαριστήσω τους φίλους μου βιβλιοχαρτοπώλες που καλλιεργούν συνείδηση αναγνώστη. Σε μια δύσκολη εποχή και οικονομικά και λόγω επικράτησης των ηλεκτρονικών μέσων.

 

Η 27η Ιουνίου, μεγάλη συναυλία, μεγάλη γιορτή στο άλσος Δηλαβέρη, στον υποβαθμισμένο Πειραιά, εκεί που του ξαναδώσαμε όχι απλώς την αίγλη που είχε αλλά ακόμη μεγαλύτερη. Σας παρακαλώ να είστε όλοι εκεί. Για να δείτε πρώτα το  άλσος και να ακούσετε σπουδαίους τραγουδιστές και τραγουδίστριες του Ελληνικού τραγουδιού.

 

Και το σημαντικότερο που σηματοδοτεί ότι ο Πειραιάς επιστρέφει στην παλαιά του αίγλη και λάμψη. 21 Σεπτεμβρίου ανοίγει η αυλαία του Δημοτικού μας Θεάτρου. Του καλύτερου θεάτρου στον κόσμο.

 

Πειραιώτισσες και Πειραιώτες,  ξαναβρείτε την αυτοπεποίθηση σας, την αυτοεκτίμησή σας. Όχι, ο Πειραιάς  δεν φεύγει, ο Πειραιάς έρχεται και μαζί του έρχεται η αναγεννημένη Ελλάδα. Όχι, δεν θα κιοτέψουμε δεν θα γονατίσουμε. Θα μείνουμε όρθιοι. Θα πάρουμε από τους συμμάχους μας και από τους δανειστές μας την αξιοπρέπειά μας που μας πήραν. Να είστε καλά.»



Οι πρόεδροι των συλλόγων που συμμετείχαν και η βράβευσή τους...




Βραβεύοντας την κόρη του και πρόεδρο της Ενωσης γυναικών Μανης Νορα Μιχαλολιάκου



Με την παρουσιάστρια της βραδιάς και σύμβουλο της 3ης δημοτικής κοινότητας Χριστίνα Κορκίδη