Θρίλερ με εξαφάνιση 26χρονης αεροσυνοδού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μυστήριo πλανάται γύρω από την εξαφάνιση 26χρονης αεροσυνοδού από τη Νορβηγία, που πραγματοποιούσε διακοπές στην Ελλάδα τις τελευταίες 15 μέρες.

Τα ίχνη της Μόνικα Μπάρσταντ έχουν χαθεί από το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 7 Ιουνίου, όταν η 26χρονη σταμάτησε να απαντά στα επίμονα τηλεφωνήματα των γονιών της.

Ο πατέρας της ενημέρωσε την αστυνομία της χώρας του, η οποία έστειλε αίτημα συνδρομής στην ΕΛ.ΑΣ για την αναζήτησή της, και βρίσκεται από την Κυριακή στην Ελλάδα ψάχνοντας κάθε στοιχείο που μπορεί να τον οδηγήσει στην κόρη του.

Η Μόνικα Μπάρσταντ είχε φτάσει στην Αθήνα στις 30 Μαΐου και είχε διαμείνει με φίλη και συμπατριώτισσά της σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας.

Από εκεί, την επόμενη κιόλας μέρα, οι δύο κοπέλες ταξίδεψαν για τη Σαντορίνη, όπου θα έκαναν τις διακοπές τους. Oταν πέρασαν περίπου 10 μέρες, η φίλη της έφυγε και στο νησί έμεινε μόνη της η Μόνικα.

Την περασμένη εβδομάδα, η 26χρονη θέλησε να επιστρέψει στην Αθήνα. Από τη Σαντορίνη πήρε καράβι για το Ηράκλειο Κρήτης, από όπου ταξίδεψε τελικά προς τον Πειραιά. Από τότε, τα στοιχεία μπερδεύονται. Η Μόνικα έφτασε στον Πειραιά την περασμένη Πέμπτη. Το βράδυ της ίδιας μέρας, πήγε στο αεροδρόμιο. Επισκέφθηκε συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο και προσπάθησε να κλείσει το εισιτήριο της επιστροφής της.

Ωστόσο, η κάρτα της δεν γινόταν δεκτή κι έτσι η κοπέλα αναγκάστηκε να αφήσει τις αποσκευές της εκεί και να φύγει.

Oπως όλα δείχνουν, η Μόνικα θέλησε να βρει καταφύγιο στο ίδιο ξενοδοχείο της Γλυφάδας, όπου είχε μείνει με τη φίλη της. Μαρτυρίες των εργαζομένων στη ρεσεψιόν αναφέρουν ότι η κοπέλα έφτασε μόνη της, διανυκτέρευσε εκεί και μάλιστα ζήτησε πληροφορίες για εστιατόριο κοντά στο ξενοδοχείο. Στα μηνύματα που έστειλε στους γονείς της την Πέμπτη το βράδυ, είπε ότι ήταν κουρασμένη και πως θα πήγαινε για ύπνο. Τους ενημέρωνε μάλιστα ότι θα πετούσε την επόμενη μέρα για την πατρίδα της. Μόνο στη μητέρα της εξομολογήθηκε ότι φοβόταν γιατί "κάποιος την ακολουθούσε", σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τις διηγήσεις των ανθρώπων του ξενοδοχείου, η 26χρονη από το βράδυ είχε ζητήσει για νωρίς το πρωί ταξί, με προορισμό το αεροδρόμιο. Τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, που έχουν δείξει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον με συνεχή ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις από την Ελλάδα, μίλησαν με τον οδηγό ταξί που την οδήγησε στο Ελ. Βενιζέλος στις 06:45 της Παρασκευής. Ο επαγγελματίας οδηγός ανέφερε ότι "ήταν μόνη της και φάνηκε κουρασμένη, καθώς αποκοιμήθηκε μέσα στο όχημα".

Η κοπέλα φαίνεται πως πήγε ξανά στο ταξιδιωτικό γραφείο, αλλά τελικά η κάρτα της δεν είχε αρκετά χρήματα για να καλύψει το εισιτήριο για τη Νορβηγία. Η 26χρονη ζήτησε από τον πράκτορα να της κλείσει εισιτήριο για τη Σαντορίνη, όμως τα χρήματά της δεν επαρκούσαν ούτε γι' αυτό. Γύρω στη μία το μεσημέρι, η κοπέλα πήρε τις αποσκευές της από το γραφείο και πήγε στο κομμωτήριο του αεροδρομίου, όπου και χτενίστηκε!

Oσοι την είδαν τις ώρες παραμονής της στο Ελ. Βενιζέλος μιλούν για "αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά", για άτομο που "μιλούσε μόνο του, έλεγε άσχετα πράγματα και ζητούσε επίμονα να πάει στη Νορβηγία ή τη Γλυφάδα".

Eκτοτε, τα ίχνη της χάνονται.