Στο πλευρό των Δικηγόρων του Πειραιά οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο πλευρό του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά τάσσονται οι Δικηγορικοί Σύλλογοι όλης της χώρας στηρίζοντας την απόφαση να μην μετακινηθούν τα δικαστήρια από το κέντρο του Πειραιά.

Η συντονιστική επιτροπή των Προέδρων  των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος που συνήλθε τη Δευτέρα 14 Ιουλίου στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, εκφράζει την αντίθεσή της στην μετακίνηση των Δικαστηρίων και των Δικαστικών Υπηρεσιών του Πειραιά σε χώρο εκτός των ορίων της πόλης.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η επιτροπή εκφράζει τη συμπαράστασή της  τόσο στον Δικηγορικό Σύλλογο όσο και στην Πειραϊκή κοινωνία στηρίζοντας τη θέση τους για μεταστέγαση του Δικαστικού Μεγάρου στο κέντρο της πόλης και μάλιστα στο κτίριο της Ραλλείου Σχολής.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η παραμονή των Δικαστηρίων και Δικαστικών Υπηρεσιών σε λειτουργικό σημείο του ιστού της πόλης θέτει τα θεμέλια της επιδιωκόμενης και αναγκαίας ανάπτυξης της και συνάδει με τη φυσιογνωμία της ως πρώτο λιμάνι της Χώρας και της Μεσογείου. 


Για το λόγο δε αυτό, μετά την παραχώρηση της χρήσης του ως άνω κτιρίου της πρώην Ραλλείου Σχολής από το Δήμο Πειραιά, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Ελληνικό Δημόσιο, υποστηρίζουμε κάθε είδους ενέργειες για τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων και Δικαστικών Υπηρεσιών του Πειραιά στο παραπάνω κτίριο».




Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τα Δικαστήρια Πειραιά