Χαμός με τα φέρι μπόουτ της γραμμής ΠΕΡΑΜΑ-ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Για περίπου 20 ημέρες θα παραμείνουν τα 9 φέρι μπόουτ στις γραμμές της Σαλαμίνας.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν απολυθεί 210 ναυτικοί από τις δυο κοινοπραξίες που δραστηριοποιούνταν στη γραμμή Πέραμα-Σαλαμίνα.

Το τέταρτο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε οριστικά την προσφυγή των δύο κοινοπραξιών που δραστηριοποιούνταν έως τώρα στις συγκεκριμένες γραμμές, με την οποία ζητούσαν να κηρυχθεί παράνομη η απόφαση με την οποία, βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας, το υπουργείο Ναυτιλίας υποχρέωνε πλέον όλα τα πλοία χωρητικότητας άνω των 300 GT, από 1ης Ιανουαρίου 2012, να διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη για απαιτήσεις υπέρ τρίτων (με στόχο να εξασφαλίζεται η επαρκής αποζημίωση των επιβατών, σε περίπτωση ατυχήματος ή ζημιάς κατά τη διάρκεια του πλου). 


Για το θέμα υπάρχει και γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που αναφέρει ότι στην εν λόγω οδηγία συμπεριλαμβάνονται και οι γραμμές «Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας» και «Φανερωμένη Σαλαμίνας- Πέραμα Μεγαρίδος».


Οι φάκελοι των πλοίων των δύο κοινοπραξιών θα πρέπει πρώτα να ελεγχθούν εξονυχιστικά και όταν επιστρέψει τη Δευτέρα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, να υπογράψει υπουργική απόφαση για επαναδρομολόγησή τους.

Ωστόσο, πηγές του υπουργείου ανέφεραν αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι οι γραμμές «Πέραμα- Παλούκια» και «Φανερωμένη-Πέραμα Μεγαρίδος» θα εξυπηρετούνται έτσι κι αλλιώς για περίπου 20 μέρες, από τα εννέα φέρι μπόουτ, στα οποία ανέθεσε «δημόσια υπηρεσία» το υπουργείο Ναυτιλίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβάτες στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαλαμίνας εξυπηρετούνται κάθε είκοσι λεπτά και κάθε μισή ώρα μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ ενόψει του Σαββατοκύριακου η συχνότητα των δρομολογίων θα ενισχυθεί.