ΕΦΗ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗ – ΣΤΕΛΛΑ ΜΟΥΤΑΦΗ: Δυνατό «δίδυμο» του Λαγουδάκου στο Πέραμα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Η Έφη Μουζουράκη και η Στέλλα Μουτάφη - Τσελέκου είναι υποψήφιες Δημοτικοί σύμβουλοι Περάματος με τον Γιάννη Λαγουδάκο και το συνδυασμό «Πέραμα Όλοι Μαζί»

- Πρόκειται για δύο δραστήριες υποψήφιες, όπου μαζί αναζητούν λύσεις για την αναμόρφωση του Δήμου τους 

- Δείτε ποια είναι τα «δυνατά χαρτιά» του Γιάννη Λαγουδάκου 

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Η Έφη Μουζουράκη με καταγωγή από τα Χανιά, γεννήθηκε στο Ρέθυμνο και ζει στο Πέραμα 20 και πλέον συναπτά έτη. Βιώνοντας τα προβλήματα της πόλης που ζει και μεγαλώνει τα 2 παιδιά της, θέλει να προβεί έμπρακτα σε ενέργειες που θα κάνουν το Πέραμα την πόλη που αξίζει να είναι...να γίνει το στολίδι του Πειραιά. Ένα όραμα που μπορεί να γίνει πράξη, αφού ήδη αφιερώνει καθημερινά χρόνο ώστε να έρθει άμεσα σε επαφή με τους δημότες και να καταγράψει τα προβλήματα και τις υπάρχουσες παθογένειες που σφύζει το Πέραμα.

Πρόκειται για μια αξιόλογη προσωπικότητα, που διαπρέπει δυναμικά στις τέχνες και τον πολιτισμό. Στοιχεία που θέλει να προάγει για το Πέραμα μιας και σήμερα απουσιάζουν αισθητά από την πόλη και τους δημότες. Στόχος της είναι η ανάδειξη του Περάματος ώστε να γίνει πόλος έλξης για τους πολίτες, όχι μόνο του Πειραιά, αλλά και κατοίκων όλης της Αττικής.

Οι σπουδές της επικεντρώνονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Διαπρέπει μέσα από τα έργα της, καθώς έχει και την επιμέλεια μεγάλων εκθέσεων ζωγραφικής. Δίνοντας το παρόν μέσα από τη δουλειά της ως ζωγράφος με τα έργα της να αναγνωρίζονται συνεχώς, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως η Αμερική και η Αυστραλία. Μέσα από τα έργα της, βλέπουμε ένα μέρος των στοιχείων που χαρακτηρίζουν την προσωπικότητα της.

Αντιλαμβανόμαστε πως είναι ένας άνθρωπος με επιμονή, συνέπεια, σταθερότητα και με σκληρή δουλειά καταφέρνει και επιτυγχάνει τους στόχους της. Μια σπάνια προσωπικότητα, γεμάτη πάθος για τη ζωή και την αστείρευτη ενέργεια που τη διέπει σε συνδυασμό με την αγάπη για την πόλη της το Πέραμα. Έχει δώσει ήδη το στίγμα για την αγάπη και ευαισθησία που τρέφει στα παιδιά. Καθώς πέραν της ιδιότητάς της ως μητέρα, θέλει να προσπαθήσει να φωτίσει τις ζωές όλων των παιδιών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αυτοσκοπός της είναι μέσα από τον πολιτισμό και τις τέχνες που θέλει να αναδείξει, να ετοιμάσει τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον, που δικαιωματικά ανήκει σε κάθε παΐδι. Ήδη χωρίς κανένα προσωπικό όφελος έδωσε χρώμα στη ζωή ανθρώπων που τόσο έχουν ανάγκη, καθώς φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς νηπιαγωγεία και Ιδρύματα του Δήμου Περάματος. Η ‘Έφη Μουζουράκη συμπληρώνοντας το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Λαγουδάκου, θέλει να αγωνιστεί ώστε το Πέραμα να γίνει μια πόλη πολιτισμού. Γι αυτό και δήλωσε Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό «Πέραμα Όλοι μαζί»

Επειδή όμως η ισχύς εν τη ενώση, δίνει πιο άμεσα και δραστικά αποτελέσματα, η Έφη Μουζουράκη σε συνεργασία και καθημερινή επικοινωνία με την επίσης υποψήφια δημοτική σύμβουλο Στέλλα Μουτάφη - Τσελέκου, έχουν εντοπίσει ήδη τα προβλήματα του Περάματος και έχουν ήδη έτοιμες προτάσεις για να δώσουν λύσεις.

Η Στέλλα Μουτάφη έχει γεννηθεί και ζει στο Πέραμα. Ιδιότητα που της δίνει το δικαίωμα να γνωρίζει όπως λίγοι, τα ουσιαστικά προβλήματα και ελλείψεις της πόλης που μεγαλώνουν με τον σύζυγό της την μοναχοκόρη τους. Ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά από ομαδική δουλειά και προσφορά, καθώς έχει υπάρξει επί 4 έτη στο Δ. Σ. της Ένωσης Κρητών Περάματος, στο συνδικαλιστικό τμήμα της Πιτσος ΑΕ, καθώς και σε άλλες δημιουργικές θέσεις εργασίας στην ανοιχτή αγορά.

Δύο γυναίκες που δεν μένουν στα λόγια, αφού έχουν περπατήσει κυριολεκτικά χιλιόμετρα στην πόλη, καθώς θεωρούν χρέος τους να εντοπίσουν τα προβλήματα και να έχουν ήδη έτοιμες προτάσεις για την άμεση επίλυση τους. Κύριο μέλημα να αναβαθμιστούν οι ξεχασμένες γειτονιές, όπως η Shell, τα Ικαριώτικα, η Αγ. Τριάδα, κ.α. στις οποίες η πρόσβαση και μόνο είναι ισχυρό πλήγμα. Βασικός στόχος της Στέλλας Μουτάφη είναι να δοθούν κίνητρα στους νέους, για να μείνουν στο Πέραμα. Να υπάρξουν θέσεις εργασίας και ευνοϊκές συνθήκες για τη διαβίωση τους. Το Πέραμα να αποτελεί την επιλογή να δημιουργήσουν τις οικογένειες τους σε μια πόλη που δεν θα αγωνιούν για τα παιδιά τους και το μέλλον τους.