ΠΕΡΑΜΑ: «Όχι στα Καζάνια»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα πολύβουο μελίσσι από παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και γονείς, κατέκλυσε την Παρασκευή 1/6, την πλατεία Ηρώων στο Πέραμα, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Γονέων Περάματος σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς της Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας εκπαίδευσης. 

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στον αγώνα που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί για τη μη επαναλειτουργία των «καζανιών του θανάτου» στην πόλη μας.

Στην ομιλία της η πρόεδρος της Ένωσης, αναφέρθηκε στο χρονικό και την άμεση κινητοποίηση της Ένωσης, μόλις βγήκε στη δημοσιότητα το  Master Plan του ΟΛΠ  με σύσκεψη φορέων και κινητοποίηση στις 29/3, με τη συμμετοχή μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών, εργατικών σωματείων, πολιτιστικών φορέων κλπ.

Αναφέρθηκε επίσης στη στάση της δημοτικής αρχής, που με το διαχωρισμό που κάνει σε ενεργά και ανενεργά μπερδεύει τον κόσμο και επιβεβαιώνει ότι δεν έχει στην κατεύθυνση της την μετεγκατάσταση.

Για παράδειγμα αύριο με αφορμή τον εορτασμό για τη μέρα περιβάλλοντος, επιλέγει την πλατεία Δημητριάδη, μια πλατεία που είναι ακριβώς δίπλα στα καζάνια και καλεί σχολεία, φορείς και συλλόγους της πόλης στο 1ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης!!!! κάτι ανύπαρκτο στο Πέραμα.

Επίσης η πρόεδρος της Ένωσης, δήλωσε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO, που έδιναν για 3η μέρα τη μάχη της απεργίας διεκδικώντας το αυτονόητο, να μπορούν να γυρνούν γεροί στο σπίτι τους και στα παιδιά τους, να μη σακατεύονται, να έχουν καλύτερες συνθήκες δουλειάς, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Στην εκδήλωση μας πήραν μέρος οι χορωδίες του 3ου Δημοτικού Σχολείου, 1ου - 2ου Γυμνασίου και το τμήμα χορού του 2ου Γυμνασίου. Τις χορωδίες συνόδεψαν οι δασκάλες μουσικής κα Σεβαστή Κούκη, κα Γκίνη Διονυσία και κα Κατερίνα Χατζημανώλη, που βοήθησε στη φλογέρα, τις οποίες ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Η συγγραφέας Γιολάντα Τσιαμπόκαλου, αφηγήθηκε το παραμύθι «Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ»,  στα μικρά παιδιά που είχαν κάτσει τριγύρω και την άκουγαν.

Στο αίθριο τα παιδιά ζωγράφισαν με τέμπερες και μαρκαδόρους, πως θα ήθελαν την πόλη τους.

Οι εικαστικές δημιουργίες των μικρών μαθητών αποτύπωσαν με τον πιο γλαφυρό τρόπο, το πλαίσιο της διεκδίκησης μας:

Να μετεγκατασταθούν άμεσα τα καζάνια του θανάτου.  Ο χώρος να δοθεί στο λαό του Περάματος, να γίνει χώρος πράσινου με παιδικές χαρές και αθλητικούς χώρους για τα παιδιά μας, που τόσο στερούνται σήμερα.

Ένωση Συλλόγων Γονέων Περάματος

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΖΑΝΙΑ