UNESCO ΠΕΙΡΑΙΑ: “Ανθίζει” για καλό σκοπό ο Δημοτικός Λαχανόκηπος στο Πέραμα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με το δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας με σκοπό την στήριξη των οικονομικά ευπαθών ομάδων. Στο Δήμο Περάματος, στον ωραίο χώρο του Αρμού, μία ανάσα από την Θάλασσα, έχει δημιουργηθεί η Κοινωνική Δομή του Δημοτικού Λαχανόκηπου, η σύσταση του οποίου αποτελεί κομβικό κομμάτι για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση αντιμετώπισης της φτώχειας. 
Μέσω της συγκεκριμένης δομής, προσφέρεται η δυνατότητα σε όλο τον κόσμο να καλλιεργήσει οπωροκηπευτικά προϊόντα τα οποία μπορούν να διαθέσουν στα κοινωνικά μας εστιατόρια με σκοπό τη σίτιση των ωφελουμένων για τουλάχιστον ένα έτος, ή να προμηθεύσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο με το 10% των παραγόμενων προϊόντων ή και παράλληλα να προσφέρουν οι ίδιοι τους καρπούς της προσωπικής τους προσπάθειας σε οικογένειες που γνωρίζουν στη γειτονιά τους πως έχουν ανάγκη. Παράλληλα, με οδηγό τις χρήσιμες συμβουλές του υπεύθυνου γεωπόνου σχετικά με την διαδικασία φύτευσης και τις συνθήκες που πρέπει να γίνεται η σπορά δίνεται στους η τεχνογνωσία και τα εργαλεία για να καλλιεργηθεί η γη.
Ωστόσο, έτσι προωθείται η συλλογική προσπάθεια για την ανακούφισή των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη. Η καλλιέργεια του λαχανόκηπου αποτελεί μια δημιουργικότατη ενασχόληση, όπου μπορεί ο καθένας να έρθει και να πάρει μέρος με την οικογένειά του στη διαδικασία και να δοθεί άλλη έννοια στις λέξεις ‘’παράγω’’, ‘’συμμετέχω ομαδικά’’ ,‘’βοηθάω’’ και γιατί όχι με την προοπτική να δημιουργήσει το δικό του λαχανόκηπο στην αυλή, το μπαλκόνι την ταράτσα του ή να αξιοποιήσει έναν ανεκμετάλλευτο νεκρό χώρο στη γειτονιά του.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης στην τοποθέτησή του τόνισε
Η δράση του κοινωνικού λαχανόκηπου εντάσσεται και στη Δομή της Τράπεζας Χρόνου.
Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Τις Δράσεις για το Λαχανόκηπο στήριζουν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013. 
Πληροφορίες: 2104967757, 2104179797 και 2104020118, 2168003078