Έτοιμο το πάρκο στις πρώην Φυλακές Κορυδαλλού που ξεκίνησε από Χρήστου & Νεράντζη!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα μεγάλο έργο πνοής για τον Κορυδαλλό που θα ολοκληρωθεί με την απομάκρυνση και των αντρικών φυλακών και φέρει την υπογραφή του πρώην Δημάρχου Κορυδαλλού & Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Στέφανου Χρήστου και του αείμνηστου Βουλευτή Β Πειραιά & Υπουργού Τάσου Νεράντζη

Για αυτό το σημαντικό έργο που θα εγκαινιαστεί σε λίγες μέρες στο χώρο των πρώην γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού έγραψε ο αρχαιότερος Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος της πόλης του Κορυδαλλού Γιάννης Διάκος (32 έτη).

Δείτε τη σύντομη ιστορική αναδρομή που κάνει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αποδίδοντας τα εύσημα σε εκείνους που πραγματικά αγωνίστηκαν για αυτό το έργο!

Γιάννης Διάκος

«Τη Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022 θα εγκαινιαστεί το πάρκο αναψυχής στο χώρο των πρώην γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού επί της λεωφόρου Γρ. Λαμπράκη.

Η πραγματική ιστορία του συγκεκριμένου έργου ξεκίνησε με διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ όπου ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαληγούρας με συναντήσεις μαζί με τους Βουλευτές Β' Πειραιώς της Διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή με επικεφαλή τον αείμνηστο Υφυπουργό Ανάπτυξης Αναστάσιο Νεράντζη, τον τότε Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα επί Διοίκησης Υπερνομαρχίας της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά και φυσικά την πίεση των Βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Β' Πειραιώς ο Υπουργός Δικαιοσύνης παρουσία του Τάσου Νεράντζη και του Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γρήγορη Νιώτη ξεκίνησε τη διαδικασία απόδοσης του χώρου.

Το Καλοκαίρι του 2007 ως Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αρχής του Σταύρου Κασιμάτη πλέον επισκεφτηκαμε πάλι τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παπαληγούρα στο Υπουργείο όπου μας ενημέρωσε για την ανέλιξη των έργων στη μετεγκατάσταση των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού στον Ελαιώνα Θηβών, μάλιστα υπεύθυνος του έργου ήταν ο πρώην Δήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Σκούρας.

Το 2008 έγιναν τα εγκαίνια των γυναικείων φυλακών στον Ελαιώνα Θηβών από τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκη παρουσία Δημάρχου Κορυδαλλού, παρουσία του επικεφαλή Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Δήμο τότε κ. Χρήστου αναγνωρίζοντας του τη δικαίωση των αγώνων του και φυσικά σύσσωμου του Δ.Σ. Κορυδαλλού.

Το 2018 παρουσία τότε Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κοντονή και της πρώην Περιφερειάρχης κα Δούρου γκρεμίστηκε η μάντρα του χώρου που αποδόθηκε σ' έμας ως Δήμος Κορυδαλλού και έγινε η δημοπράτηση.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή του κ. Χουρσαλα που που είμαι μέλος μέσω του μνημονίου συνεργασίας της 1 Σεπτέμβρη 2019 με το συνδυασμό εκλογής μου του Γιωργου Δημόπουλου έκανε με λίγες τροποποιήσεις στην αρχική μελέτη τη πληρωμή του έργου.

Η αλήθεια δεν αλλάζει και δε χάνει, γι' την εκπροσωπώ 32 ενεργά έτη στη Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Δήμο Κορυδαλλού εκλεγμένος με διάφορους συνδυασμούς

Τη Πέμπτη πρέπει όλοι οι Κορυδαλλιωτες να γιορτάσουμε ενωμένοι και να φωνάξουμε και τους φίλους μας από τους γειτονικούς Δήμους καθώς πρέπει πλέον να διεκδικήσουμε την υλοποίηση του έργου πνοής για τη πόλη μας που έχει εξαγγείλει και έχουν γίνει σημαντικές ενέργειες από το Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη της οριστικής απομάκρυνσης του συνόλου των φυλακών Κορυδαλλού και την αξιοποίηση του σημαντικού αυτού χώρου υπέρ των Δημοτών.»