Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε ζεστή, εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Πρωτοχρονιά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο, η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Δήμου Κορυδαλλού με τη συμμετοχή βουλευτών, του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη, Αντιδημάρχων, του Προέδρου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων της σχολικής κοινότητας, φορέων της πόλης,  δημοτών και φίλων, που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο για να υποδεχθούν τη νέα χρονιά.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης ανέφερε ότι τόσο οι παγκόσμιες συνθήκες, όσο και η προσφυγή τρεις φορές στις κάλπες, αποτέλεσαν κάποιες από τις αντικειμενικές δυσκολίες οι οποίες ματαίωσαν τις ελπίδες για δημιουργία και πρόοδο και οδήγησαν σε στασιμότητα συμβάλλοντας στην ανακοπή της αισιοδοξίας και της δυναμικότητας με την οποία ξεκινήσαμε το 2015. «Γίναμε όμως όλοι μάρτυρες της σκληρότητας που επέδειξε το διεθνές περιβάλλον. Διαπιστώσαμε και διαπιστώνουμε τις πιέσεις που δέχτηκε και δέχεται η χώρα μας» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα έργα που έχουν ξεκινήσει, έκανε μνεία στις καθυστερήσεις που παρουσιάζουν τα έργα του Μετρό, η κατεδάφιση της μάντρας των Φυλακών, η οποία παραμένει ακόμη υπόσχεση, καθώς και στην κατασκευή του Ειδικού Σχολείου, η οποία έχει προσωρινά σταματήσει.  «Όλα αυτά, ενισχύουν το αίσθημα της στασιμότητας, το οποίο ήρθε να προστεθεί στο ήδη επιβαρυμένο καθεστώς μειώσεων και περικοπών που διέπει τα οικονομικά της τοπικής αυτοδιοίκησης, με εξαίρεση την μικρή ανάσα της καταβολής το τελευταίο 10ήμερο του 2015 των, έστω και μειωμένων κατά πολύ, Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων οι οποίοι θα καλύψουν βασικές ανάγκες της λειτουργίας μας» είπε χαρακτηριστικά.

Αντίθετα, σε θετική κατεύθυνση κινείται η συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Πειραιά και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Γαβρίλη, αφού προχωρά η υπογραφή πρωτοκόλλου για την συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και για την χρηματοδότηση των έργων στα πρώην Λατομεία, ένα διαχρονικό αίτημά για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της έκτασης και την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, που έχει ανάγκη η νεολαία της πόλης μας.

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού υπογράμμισε το σημαντικό έργο που προσφέρει ο Δήμος στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, με δράσεις όπως, η καθημερινή σίτιση στο σπίτι, το κοινωνικό μαγειρείο, η τράπεζα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, εξετάσεις για απόρους και ανασφάλιστους, το κέντρο ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων, την τράπεζα χρόνου, τα προγράμματα εμβολιασμών, ιατροπαιδαγωγικές παρεμβάσεις στην σχολική κοινότητα και το κοινωνικό φροντιστήριο.

«Οι θέσεις και οι αρχές μας, η ως τώρα πορεία μας, μας επιβάλουν να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε ενωμένοι το μέλλον. Να υπερασπιστούμε τις κοινωνικές μας κατακτήσεις και τα δικαιώματα όλων, των νέων, των ηλικιωμένων, των ατόμων με αναπηρίες, των ανέργων και των ευπαθών ομάδων. Να διεκδικήσουμε και να ενισχύσουμε κάθε προσπάθεια για το κοινό καλό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Κατά την κοπή της βασιλόπιτας, ο Σταύρος Κασιμάτης αφιέρωσε δυο κομμάτια στους ανέργους και στους πρόσφυγες με την ευχή να σταματήσουν οι πόλεμοι, που ξεριζώνουν τους ανθρώπους από τις πατρίδες τους.

Τις ευχές τους για τη νέα χρονιά εξέφρασαν επίσης οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, καθώς και οι βουλευτές Νίνα Κασιμάτη και Εύη Καρακώστα, που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.