Σε εορταστική ατμόσφαιρα ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έκοψε την παραδοσιακή Βασιλόπιτα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε εορταστική  ατμόσφαιρα ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έκοψε την παραδοσιακή Βασιλόπιτα σε μια καθιερωμένη εκδήλωση, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και αντάλλαξε ευχές για το νέο έτος.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του δήμου Πειραιά, Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024.
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στην τελετή, τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος ευχήθηκε καλή χρονιά, παραγωγική,  δυναμική, δημιουργική, με υγεία και χαρά.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του δήμου Πειραιά, Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024.
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Οι τυχεροί που κέρδισαν τα τρία φλουριά  της πρωτοχρονιάτικης πίτας  είναι οι κύριοι Παναγιώτης Ρέππας και Χαράλαμπος Λιακόσταυρος και  η μικρή Ζωή  Καψή, στους οποίους προσφέρθηκαν από τον κ. Μώραλη  αναμνηστικά δώρα.

Την εκδήλωση πλαισίωσε  με εορταστικές μελωδίες η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Πρώτη ημέρα του νέου έτους και παραδοσιακά, τέτοια ημέρα κόβουμε τη Βασιλόπιτα του Δήμου Πειραιά. Χαίρομαι ιδιαίτερα που υποδεχτήκαμε τους φορείς της πόλης μας σήμερα στο Δημαρχείο. Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία σε όλους. Το 2023 ήταν μια χρονιά που έγιναν σημαντικά βήματα στην πόλη μας. Νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος που ο Πειραιάς προοδεύει χρόνο με τον χρόνο και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη «συμμαχία» που όλοι μαζί οι θεσμικοί φορείς έχουμε χτίσει, παρά τις όποιες θεμιτές διαφορές. Ο Πειραιάς αναπτύσσεται και αυτό είναι εμφανές στους Πειραιώτες κι όχι μόνο. Η πόλη μας είναι πιο λαμπερή, πιο λειτουργική, πιο εξωστρεφής και αυτά τα χαρακτηριστικά σκοπεύουμε να ενισχύσουμε ως Δημοτική Αρχή τη νέα περίοδο. Φυσικά θα εξακολουθήσουμε να είμαστε κοντά στους ευάλωτους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν ανάγκη τη στήριξη και τη βοήθειά μας. Στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε συνεχώς, προκειμένου η πόλη μας να ευημερεί, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των Πειραιωτών. Τη νέα χρονιά, όλο το Δημοτικό Συμβούλιο θα εργαστεί με σύμπνοια, παραμερίζοντας διαφορές για το κοινό καλό. Είμαι βέβαιος και αισιόδοξος ότι το 2024 θα είναι μια χρονιά εξέλιξης και προόδου για την πόλη μας. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά σε όλους!».

Στην τελετή παρευρέθηκαν: ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος,  οι Βουλευτές:  Νίκος Βλαχάκος, Γιώργος Βρεττάκος και Νίνα Κασιμάτη,  ο Βουλευτής και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά», Νίκος Αμπατιέλος, ο επικεφαλής  της δημοτικής παράταξης  «Αλλάζουμε τον Πειραιά για Όλους και Όλες Γιώργος Γαβρίλης», Γιώργος Γαβρίλης,  οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σταυρούλα Αντωνάκου, Σταύρος Βοϊδονικόλας, Λεωνίδας Μανωλάκος, Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, Δημήτρης Κατσικάρης, Νίκος Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ταταρόπουλος, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι,  ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νήσων  Παναγιώτης  Χατζηπέρος,  ο πρώην Βουλευτής  Γιάννης Μελάς,  ο Διευθύνων Σύμβουλος στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Σπύρος Σπυρίδων, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Ηλίας Κλάππας, ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά Μιχάλης Αγρανιώτης, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Πρόεδροι και μέλη συλλόγων και σωματείων της πόλης και δημότες.