Ευχές για καλή σχολική χρονιά από την Ένωση Γονέων και Μαθητών Κορυδαλλού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2015-2016, εύχεται στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ

Είναι γεγονός ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς συνιστά την αφετηρία νέων σχεδίων, στόχων, προσδοκιών και ονείρων. Ο δρόμος για την κατάκτηση της γνώσης δύσκολος και συναρπαστικός. Η επιτυχία όμως είναι αποτέλεσμα προγραμματισμένης, σκληρής και επίπονης προσπάθειας απ' όλους μας. Όπως περιέγραφε ο εξελληνισμένος Σύρος σατιρικός συγγραφέας Λουκιανός: «τοις πλείστοις ουν έδοξε παιδεία μεν, και πόνου πολλού και χρόνου μακρού και δαπάνης ου μικράς...».

Το σχολείο μπορεί και πρέπει να είναι χώρος προόδου, δημιουργίας και ελπίδας.

Γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας, πρέπει εμείς οι γονείς να συσπειρωθούμε και να γίνουμε αρωγοί και συμπαραστάτες κάθε προσπάθειας που συμβάλλει στην επίτευξη ενός μόνο στόχου: της Σύγχρονης Ανώτερης και Ολοκληρωμένης Παιδείας, όπως αξίζει στα παιδιά μας, με καθολική μόρφωση και αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν, Ενιαίο και υποχρεωτικό σχολείο για όλα τα παιδιά.