ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Δράσεις Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δράσεις Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες...Την  Παρασκεύη 11 Σεμπτεβρίου θα συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης και θα συγκροτηθεί μόνιμη επιτροπή υποδοχής των προσφύγων.

Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι στην Πλατεία Κοραή (πίσω από το σκάκι) συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Την ίδια μέρα, στις 6 μ.μ., συμμετέχουμε μαζικά στο μεγάλο αντιρατσιστικό και αντιναζιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην Πλατεία Κοραή του Πειραιά.

Η Αλληλεγγύη Πειραιά συμμετέχει ενεργά στο κίνημα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα. Ο Πειραιάς βρίσκεται στο επίκεντρο τόσο του προσφυγικού προβλήματος – καθώς σχεδόν όλοι οι πρόσφυγες από τα παραμεθόρια νησιά καταλήγουν στο λιμάνι του Πειραιά -, όσο και του προβλήματος με τους νεοναζί, των οποίων η εγκληματική δράση επικεντρώνεται στην περιοχή μας: Πειραιάς-Νίκαια-Κερατσίνι-Πέραμα.

Για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης προς τους Πρόσφυγες – 12 Σεπτεμβρίου, η Αλληλεγγύη Πειραιά καλεί τα μέλη και τους φίλους της, καθώς και ολόκληρο τον πειραϊκό λαό, να συμμετάσχουν και να στηρίξουν τις εξής δράσεις:

1.Την Παρασκευή 11/9 από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι στην Πλατεία Κοραή (πίσω από το σκάκι) θα συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, τα οποία θα προωθήσουμε στα νησιά όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη (ακολουθεί κατάλογος με τα είδη που χρειάζονται περισσότερο). Παράλληλα θα διανέμουμε ενημερωτικό υλικό για το δράμα των προσφύγων και θα ξεκινήσουμε καμπάνια με συλλογή υπογραφών κλπ. για να συγκροτηθεί και στον Πειραιά μια μόνιμη Επιτροπή Υποδοχής και Υποστήριξης των Προσφύγων, που είναι ώριμο αίτημα πολιτών και συλλογικοτήτων που θέλουν και μπορούν να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν.

Κατάλογος ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

1. μικρά μπουκάλια νερό

2. σακούλες σκουπιδιών

3. σαμπουάν και αφροντούς

4. σαπούνια

5. οδοντόβουρτσες

6. οδοντόκρεμες

7. χαρτί υγείας

8. γάλα μακράς διαρκείας που δεν θέλει ψυγείο

9. μπάρες δημητριακών

10. μπισκότα σκέτα (χωρίς σοκολάτα κλπ.)

12. πάνες βρεφικές

13. αντισηπτικά μαντηλάκια μικρές συσκευασίες

14. παιχνίδια μικρού μεγέθους

2.Την ίδια μέρα, Παρασκευή 11/9 το απόγευμα στις 6, συμμετέχουμε μαζικά στο μεγάλο αντιρατσιστικό και αντιναζιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται από αντιφασιστικές οργανώσεις, δημοτικές κινήσεις, εργατικά σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις στην Πλατεία Κοραή του Πειραιά.

br