Έτσι θα είναι το νέο Πάρκο στον Κορυδαλλό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


  • Το πάρκο θα κατασκευαστεί στις πρώην γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού
  • Πάρκο πρασίνου και αναψυχής 10 στρεμμάτων
  • Δείτε πότε θα είναι έτοιμο το νέο Πάρκο 

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Ένα ιστορικής σημασίας έργο για την ποιότητα ζωής στον Κορυδαλλό ξεκίνησε. Πρόκειται για το νέο, σύγχρονο πάρκο πρασίνου και αναψυχής, συνολικής έκτασης 10 στρεμμάτων, που δημιουργείται στο κέντρο της πόλης επί της Γρ. Λαμπράκη, στην έκταση των πρώην γυναικείων φυλακών.

Οι εργασίες κατασκευής άρχισαν με περίφραξη του χώρου και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε χρόνο ρεκόρ, σε 9 μήνες, στα τέλη Ιουλίου 2019.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ

Το εμβληματικό αυτό πάρκο έχει ως σημείο αναφοράς μια πρωτότυπη υδάτινη κατασκευή, πάνω και γύρω από την οποία αναπτύσσονται όλες οι επιμέρους παρεμβάσεις για περίπατο, παιχνίδι και αναψυχή. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην λειτουργικότητα του πάρκου και στην εύκολη πρόσβαση σε όλα τα σημεία του, με διαδρόμους περιπάτου, καθώς και στο πράσινο με την φύτευση πολύ μεγάλου αριθμού δέντρων, φυτών και θάμνων για την βιοκλιματική αναβάθμιση της περιοχής.

Το πάρκο θα θυμίζει «μικρό παράδεισο» για τα παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και για παιδιά ΑΜΕΑ, αφού δημιουργούνται δύο μεγάλες παιδικές χαρές με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό.

Στην ανατολική πλευρά θα δημιουργηθεί ένα καλαίσθητο αίθριο με καθιστικά, ενώ στην δυτική θα υπάρχει ένας περιφραγμένος χώρος για εκτόνωση σκύλων. Τέλος, σημαντική προτεραιότητα δίνεται στα θέματα ασφάλειας και εξοικονόμησης ενέργειας, αφού θα εγκατασταθούν φωτιστικά νέας τεχνολογίας led.

Το νέο πάρκο κατασκευάζεται από τον Δήμο Κορυδαλλού με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και έχει προϋπολογισμό 4.590.000 €.