Σταύρος Κασιμάτης: Όχι στη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό


Τη βεβαιότητα ότι θα διακοπεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων και των αθλητικών κέντρων που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τις Φυλακές Κορυδαλλού, λόγω της δίκης των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής από τις 20 Απριλίου, επισημαίνει ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.

Εκτός από την αναστολή των μαθημάτων, δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στην κεντρική οδό Σολωμού.

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, ενόψει της δίκης, η οποία αναμένεται να διαρκέσει επί αρκετούς μήνες, έχει αποστείλει ήδη επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, ζητώντας τη μη διεξαγωγή της δίκης στον Κορυδαλλό, επειδή θα προκαλέσει τεράστια κοινωνική αναστάτωση στη λειτουργία της πόλης και των έντεκα σχολικών μονάδων, των τριών Βρεφονηπιακών Σταθμών και των δύο Αθλητικών Κέντρων της περιοχής.

Προκειμένου να κλιμακώσει τις αντιδράσεις της η Δημοτική Αρχή προσκάλεσε σε έκτακτη σύσκεψη χθες, Δευτέρα 23 Μαρτίου, στις 8.30 μ.μ τους βουλευτές της Β΄ Πειραιά, τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των δημοτικών παρατάξεων, την ΕΛΜΕ , τον Σύλλογο Δασκάλων Κορυδαλλού- Αγ. Βαρβάρας, την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και άλλους φορείς, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση και να προγραμματίσουν τις περαιτέρω ενέργειες τους.